HP tjener penger igjen – takket være pc

HP tjener penger igjen – takket være pc

Første kvartal er bedre enn forventet, og profesjonelle pc-er har salgsvekst.

Første kvartal for it-giganten sluttet 31. januar, og HP tjente 171,61 milliarder kroner (28,15 milliarder USD). Dette var én prosent mindre enn tilsvarende kvartal i fjor, men bedre enn analytikerne hadde forventet.

Nettoresultatet var 8,51 milliarder kroner (1,4 milliarder USD), opp 1,3 milliarder kroner fra i fjor.

- HP står sterkere i dag enn vi har gjort på en god stund. Framgangen vi får til med vekst i flere områder speiles i resultatet. Men vi er ikke tilbake på topp med disse tallene, vi har bare kommet et godt stykke nærmere, sa konsernsjef Meg Whitman i en kommentar til kvartalsresultatet, melder nyhetstjenesten til Computerworld.

PC-divisjonen er det som overrasker alle, ikke bare analytikere og presse. Omsetningsveksten var fire prosent i forhold til i fjor, og nådde 52 milliarder kroner (8,53 milliarder USD). Det er de profesjonelle pc-ene som tar seg av veksten med 8 prosent, som mer enn nuller ut en nedgang i forbruker-pc-salget.

Divisjonen som selger servere, lagring og nettverk noterte en omsetningsøkning på en prosent til 42, 61 milliarder kroner (6,99 milliarder USD). Skriverdivisjonen, den divisjonen som tradisjonelt har hatt de beste marginene i HP, så et salgsfall på to prosent til 35,36 milliarder kroner (5,8 milliarder USD).

HP plages fortsatt av ettervirkningene av kjøpet av Autonomy. Selv om det teknologisk sett var fulltreff for selskapet å skaffe svært avansert dataanalyse like før trenden med analyse av store data skjøt fart, var de finansielle detaljene i og rundt oppkjøpet et sabla rot. Og det ser ikke ut til å være avsluttet ennå, viser en fersk rapport .

Konsernsjef Whitman varslet i en samtale med analytikere at HP likevel var på kjøper’n, nå med gode resultater i kofferten. Hun sa at HP vil vurdere små til medium oppkjøp i områdene HP ser som vekstarenaer. Dette vil si sikkerhet, analyse av store datasett, mobilitet og nettsky.

Whitman har ikke gjort noen store oppkjøp etter at hun tok over et HP i motvind fra Leo Apotheker for to og et halvt år siden. Hun varslet i samme omgang at HP ikke er fremmed for å selge ut enkelte produktlinjer og mindre forretningsområder innen forretningsdivisjonene de har.

Komponenter