HP-utskrifter fra iPad og iPhone

HP-utskrifter fra iPad og iPhone

HPs skrivere kan ta imot utskrifter via internett.

I utgangspunktet er ikke iPad og iPhone utstyrt med utskriftsdrivere, selv om flere skriverleverandører har lansert applikasjoner som gjør det mulig å skrive ut til skrivere i et trådløst lokalnettverk.

HP vil imidlertid at du skal kunne skrive ut fra hvor som helst i verden. Løsningen kaller HP for ePrint, og den er basert på at utskriftene sendes som e-postmelding direkte til HP-skriveren.

Har du en HP-skriver, kan du skrive ut på den fra overalt. Du kan sende utskriften fra en iPad, iPhone, Blackberry-telefon, Android-telefon, Windows Mobile-telefon eller hvilken som helst annen smarttelefon, eller fra en pc.

LES OGSÅ:

Nye Mac-drivere til HP og Epson

Den eneste forutsetningen er at enheten du sender utskriften fra, har installert e-postprogramvare. Dessuten må skriveren være tilkoblet et lokalt WiFi-nettverk.

Kommer i høst

Løsningen høres kanskje ut som fremtidsmusikk og er heller ikke tatt ordentlig i bruk ennå. Men fremtiden er nær. Alle HPs blekkskrivere og utvalgte laserskriver-modeller som kommer i salg i løpet av den neste måneden, vil være utstyrt med teknologien som gjør at de kan ta imot utskrifter via e-post.

Blant fordelene med løsningen er at enheter som i utgangspunktet ikke har utskriftsdrivere, for eksempel Apples iPad, likevel kan bli brukt til å få ut utskrifter. Det er bare å sende aktuelle dokumenter som e-postvedlegg direkte til HP-skriveren.

LES OGSÅ:

Rimelig og avansert 30-tommer fra HP

Alle ePrint-utstyrte HP-skrivere vil kunne nås via en e-postadresse. Skriverens eier eller administrator kan bestemme at skriveren skal være tilgjengelig for alle eller bare for bestemte e-postadresser. Du kan altså beskytte seg mot risikoen for at naboen plutselig ringer på og vil ha 50-sidersutskriften han nettopp har sendt til HP-skriveren din.

Mange partnere

HP ePrint vil være aktuell både i forbruker- og bedriftsmarkedet, og HP har inngått samarbeidsavtaler med en rekke kjente firmaer som Disney, Dreamworks, Web Sudoku, Google, Yahoo, Reuters og mange andre, inkludert den HP-eide digitalfototjenesten Snapfish.

- Eksplosjonen av smarttelefoner og av bruken av sosiale medier har skapt et meget stort behov for utskriftsløsninger, sa Jan Huckfeldt, europeisk markedssjef for HPs skriverdivisjon, da HP presenterte ePrint-teknologien for norsk it-presse.

David Hallisey, som er leder for marketing/pr mot forbrukermarkedet og for blekkskriver hos HP, sa at HP ligger 18-24 måneder foran konkurrentene med en slik utskriftsløsning. HP ser ingen grunn til å slippe inn andre produsenters skrivere i sin ePrint-løsning. – ePrint vil være et fortrinn som HP har fremfor konkurrentene, sa han.

Mange typer utskrifter

Mange typer utskrifter kan kjøres ut via HP ePrint, for eksempel Microsoft Office-dokumenter, PDF-dokumenter og JPEG-bilder. På skrivere der man kan legge inn flere typer papir samtidig, for eksempel både kopipapir og fotopapir, kan avsenderen av utskriften styre hvilken papirskuff som skal brukes.

Hvis du har store tekst- og regnearkdokumenter på mobilen din, kan det hende du synes det er vanskelig å lese dem på den lille skjermen. Med en ePrint-utstyrt HP-skriver i nærheten kan du sende dokumentene til skriveren og få papirutskrifter med topp lesbarhet.

LES OGSÅ:

TEST: HP MediaSmart EX490: Smartere hjemmetjener?

På regnværsdager kan du aktivere barna ved å få sendt en utskrift med flotte strektegninger fra Crayola og la barna fargelegge tegningene med Crayola-penner.

HP ser også for seg muligheten for at det for eksempel på flyplasser vil bli satt ut HP ePrint-skrivere der man kan skrive ut boardingpass og lignende, selv om dette ikke er noen løsning som foreligger ennå.

HP ePrint vil bli tilgjengelig på alle Photosmart-blekkskrivere og -multifunksjonsenheter, og utpå høsten vil også utvalgte Laserjet- og Officejet-skrivere bli utrustet med teknologien.

PC World venter å få testet løsningen om ikke lenge.

LES OGSÅ:

Bedre Mac-støtte på ny Windows Home Server

HP har for øvrig allerede lansert en gratis utskriftsapplikasjon kalt HP iPrint Photo, som finnes både for iPad, iPhone, iPod touch, Windows Mobile-telefoner, Android-telefoner og Symbian-baserte telefoner.

Mer informasjon: www.hp.com/go/mobile-printing-solutions

Komponenter