HP vil selge Linux-pc-er

HP vil selge Linux-pc-er

HP skal selge bærbare og stasjonære pc-er med forhåndsinstallert Novell Suse Linux allerede i år.

Roger Levy, Novells sjef for åpne plattformer, bekreftet i går at avtalen var i havn under en konferanse i USA. HP har foreløpig ikke offisielt bekreftet dette, men de første Linux-maskinene fra HP kan dukke opp i butikkhyllene allerede i løpet av andre kvartal. Novell og HP skal ha utviklet alle nødvendige drivere sammen allerede, og ventes å tilby felles kundestøtte til sluttbrukere, melder Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Dell selger allerede pc-er med Ubuntu preinstallert, og også Suse Linux på visse markeder i Asia. Også Lenovo har tilbudt Suse Linux-maskiner en stund, og når HP nå tar steget over til Linux, betyr det at Acer er den eneste av de fire store pc-produsentene som ikke tilbyr Linux.

LES OGSÅ: Ingen vil ha Linux-pc

At HP valgte Suse Linux foran for eksempel Ubuntu, viser at selskapet fortsatt ser på bedriftsbrukere som den største målgruppen for Linux-maskiner. Roger Levy i Novell mener Linux nå er et fullgodt alternativ til Linux for forretningsbrukere, spesielt med tanke på programvare som Openoffice, Activedirectory og Exchange.

- Her tilbyr Linux like god støtte som andre operativsystemer på markedet, hevder Levy.

Komponenter