HUMOR: Apple som moralpoliti

HUMOR: Apple som moralpoliti

Nå kommer App Store-karikaturene.

Reaksjonene på Apples nye og strenge sensur av App Store-programbutikken kommer nå for fullt, blant annet i form av «App Store-karikaturer». Nedenfor finner du link til en av de første.

Det er som kjent harde bud for iPhone-utviklere. Først tok det lang tid for såkalt usmakelig innhold (les: tusenvis av iFart-apps) ble tillatt.

Siden gikk det like lenge før man fikk lov til å legge på 17-års aldersgrense for såkalt voksent innhold - og med det menes litt hud og bikini.

Nå er det også klart at en rekke av de såkalte voksen-programmene, som for eksempel Wobble iBoobs, simpelthen er blitt fjernet fra App Store av Apple. Apple hadde fått det for seg at innholdet var upassende, etter en rekke klager.

Les også: Pupper forsvinner fra App Store

Som vi skrev på mandag fikk ikke utviklerene noe forvarsel, og over 5000 programmer ble fjernet eller suspendert sist helg. iPhone-utviklerne har altså måttet finne seg i mye fra Apple når det gjelder hva som kan og ikke kan publiseres. Selve godkjenningsprosessen, det vil si før programmet legges ut på App Store av Apple, har også fått mye pepper.

App Store-karikaturer

Karikatur-tegnerene Nitrozac & Snaggy mener at begeret nå har rent over, og kommenterer dette i ukens Joy of Tech-stripe med en skikkelig App Store-karikatur. De mener at Apples krav er så strenge at de nesten kan minne om streng religiøs forsakelse.

Se App Store-karikaturen hos Joy of Tech .

Nå er dette ikke noe innlegg i en religionsdebatt, men det er tydelig at Apple opererer nærmest som et moralpoliti - til manges forargelse. Det gjelder selvfølgelig ikke bare utviklerene, men også brukere. Funksjonen for foreldrekontroll og aldersgrenser som ligger i iPhone OS-et er tydeligvis ikke nok for puritanske amerikanere.

Les om:

Komponenter