Hva lanserer Apple i kveld?

Hva lanserer Apple i kveld?

Klokken 19 sparkes det hele i gang. Det ryktes at iPad mini ikke er det eneste som vil stå på agendaen.

I kveld kommer Apple etter sigende til å lansere den myteomspunne iPad mini. Selskapet har invitert til pressekonferanse klokken 19 norsk tid i San Jose i California.

«We've got a little more to show you», het det i invitasjonen, noe som har fyrt opp under alle (de mange) spekulasjonene om en mindre iPad-modell. Men ifølge ryktene kan Apple også komme til å lansere andre nyheter enn «bare» iPad mini. Vi har gjort et siste sveip på ryktebørsen.

Ny maskinvare

iPad mini: Eller iPad Air. Forventet å bli den store stjernen på kveldens arrangement. Ryktes å få en 7,85-tommers 4:3-skjerm med 1024x768 punkters oppløsning (ikke Retina). Det har gått mye frem og tilbake om pris, men 9to5mac skriver nå at den trolig vil koste fra 329 dollar i USA, rundt 1900 kroner.

iPad Lightning: Det er lite trolig at den ordinære iPad-en blir lansert i helt ny versjon nå, men det har gått rykter om at Apple vil oppdatere tredjegenerasjonsmodellen (til Nye Nye iPad?) med blant annet mindre Lightning-kontakt og global LTE-støtte.

13-tommers MacBook Pro Retina: Ifølge ryktene kommer Apple til å utvide MacBook Pro Retina-sortimentet med en 13-tommers modell, og denne vil mest sannsynlig bli lansert i kveld. Den vil da bli relativt lik 15-tommers MacBook Pro, men naturlig nok... mindre.

Mac mini: Apple forventes å oppdatere Mac mini-serien, men antas ikke å gjøre noe stort nummer ut av det på kveldens arrangement. Mac mini har ikke blitt oppgradert siden i juli i fjor, og de logiske endringene synes å være USB 3.0-porter og Ivy Bridge-prosessorer. Pris og design antas å forbli samme som før.

iMac: Det forventes også at Apples iMac-serie vil bli oppdatert, og det ryktes at alt-i-ett-maskinene vil få en ny dråpeformet design. USB 3.0 og Ivy Bridge vil trolig også være blant nyhetene. Det er imidlertid noe usikkert om de nye iMac-ene vil bli vist frem i kveld. På grunn av produksjonsproblemer vil avgjørelsen bli tatt i siste liten, ifølge 9to5Mac.

Ny programvare

iTunes 11: Da Apple lanserte iPhone 5 i september, kunngjorde de samtidig at iTunes ville slippes i helt ny versjon i oktober. Mye tyder på at den nye iTunes-versjonen vil slippes i dag eller i løpet av de neste dagene. Den største nyheten i iTunes 11 vil være et oppdatert brukergrensesnitt.

iBooks 3.0: Det har blitt sagt at kveldens lansering vil ha fokus på utdanning. iPad mini forventes også å bli et viktig produkt for Apple hva gjelder skolemarkedet. Det betyr at vi kan få se flere utdanningsrelaterte nyheter i kveld, og en av dem kan bli en ny versjon av e-bokleseren iBooks. Det kan også komme noe mer nytt knyttet opp mot tekst/lærebøker eller apper spesielt tilpasset 7-tommers skjerm.

iWork: Apples produktivitetspakke har ikke fått noen større overhaling siden 2009, men mindre endringer har blitt gjort. Blant annet har det kommet mobile utgaver av Pages, Numbers og Keynote. Med lanseringen av Mountain Lion ble også en funksjon kalt Dokumenter i skyen lansert, som gjør det mulig å lagre og oppdatere deriblant iWork-filer på tvers av enheter.

Ifølge et helt ferskt rykte sies Apple å jobbe sammen med VMware om en skybasert iWork-pakke til iPad, som "vil la bedrifter droppe Office fullstendig". Kanskje vil denne bli avduket i dag? VMware er en av de ledende aktørene i markedet for virtualiserings-programvare og står blant annet bak Fusion-programmet som gjør det enkelt å kjøre Windows på en Mac.

Via 9to5Mac og Macworld USA.

Les om: