Hvilken iPhone skal du velge?

Hvilken iPhone skal du velge?

Trenger du ny iPhone? Valgets kval: 4, 4S eller 5.

I dag legges Apples nye iPhone 5 ut for salg.

Men du kan fremdeles kjøpe de eldre modellene iPhone 4 og 4S. Hvilken er rett for deg?

Ved kjøp av ny mobiltelefon er det flere faktorer du ønsker å vurdere opp mot hverandre. Tidligere var dette enkelt om du hadde bestemt deg for en iPhone: Det fantes kun én modell for salg på det norske markedet.

Gamle modeller fortsatt i salg

Men etterhvert som det kom nye modeller til, ble de andre værende med som rimeligere innfallsporter. Også denne gangen - selv om iPhone 5 legges ut for salg i Norge fredag 28. september, kan du fremdeles kjøpe modellene iPhone 4 og 4S fra enkelte forhandlere og også fra Apple selv.

Pris er som oftest et moment, og ser man på de to iPhone 4-variantene, er prisforskjellen på grunnmodellene 1400 kroner om du kjøper direkte fra Apple, uten bindingstid. Forskjellen opp mot en ny iPhone 5 blir enda mer.

Men så er det en del tekniske ting også. Hvor viktige disse er for deg vil variere med behov. Har du en iPhone 4 der bindingstiden er utgått og du er klar for femmeren, vil forskjellen opp være stor. Har du derimot en 4S, men samtidig også er supernysgjerrig på det nye, er forskjellen mindre.

Hva helt konkret er forskjellen? Det er noe med ny prosessor, LTE-nett, skjermstørrelsen, vekten, materialene, batteriene, kameraet og mye mer.

Heldigvis har noen satt opp en sammenlikning mellom iPhone 5 og forløper 4S på en oversiktlig måte i denne kule grafikken nedenfor (tekst på engelsk).

Via Ultralinx.

Les om: