Hvilket tilbehør fungerer sammen med iPad 2?

Hvilket tilbehør fungerer sammen med iPad 2?

GUIDE: Apples nye nettbrett er ikke vesentlig ulik forgjengeren, men ikke alt tredjepartsutstyr passer.

Det er bare et par uker siden iPad 2 ble lansert i USA, og nå er den også tilgjengelig for salg her hjemme (vel, så langt beholdningen rekker, riktignok).

Faktisk så mistenker vi en rekke av dere for allerede å ha en i deres hender. Men de av dere som fremdeles grunner på et kjøp, lurer sikkert på om en slik nyinvestering gjør beholdningen av gammelt iOS-tilbehør for iPhone, iPod touch eller den originale iPad utdatert.

Tross alt, når du blar opp fra i underkant av fire til seks og et halvt tusen kroner for en ny iPad, hvem vil vel måtte bruke enda mer for nytt tilbehør? Vi har derfor tatt en titt på iPad 2, for å se hva som virker og ikke virker av ekstrautstyr. Her er hva vi har oppdaget så langt.

GUIDE:

10 tips for mer effektiv iPad

Ladere og batterier

iPad 2 har den samme Dock-tilkoblingsporten og strømbehov som den originale iPad-en. Dette betyr at om du har en lader eller en batteripakke som er laget spesifikt for den opprinnelige iPad-en, skal den fungere fint sammen med den nye modellen.

Men dersom din nåværende lader eller batteri ikke er laget for iPad, blir svaret litt mer sammensatt. Som vi oppdaget i fjor, krever en iPad mer strøm enn en iPhone eller iPod, slik at strøm-tilbehør som er laget for slike enheter, det vil si de som ikke har et «Made for iPad»-klistremerke, vil ikke yte like stor effekt som iPad-ens 10 watts usb-lader. Det betyr at den ikke vil lades like rask ved bruk av slikt utstyr.

Høyeffekt-ladere for iPhone, som Apples USB Power Adapter og enkelte andre ladere og billadere laget spesifikt for iPhone, vil lade en iPad saktere, også når den er i bruk. Andre iPhone-ladere og de fleste iPod-ladere yter ikke nok til å lade en iPad under bruk - du vil få meldingen «Lader ikke» (Not Charging) opp på skjermen. Denne typen utstyr vil levere nok strøm til selve bruken, men ikke nok til å kunne lade under bruk. Dersom iPad-en skrus av, vil batteriet lades, om enn veldig langsomt.

Situasjonen er tilsvarende for eksterne batterier. De fleste batterier som er laget for iPhone eller iPod, vil lade iPad-batteriene bare under dvale, og selv da meget sakte. Enkelte høyeffektbatterier for iPod og iPhone vil være i stand til å kunne drive en iPad i bruk, men ikke til å lade batteriene samtidig.

Bunnlinjen tilsier: Om du vil lade iPad-batteriene raskt, trenger du utstyr merket med «Made for iPad».

Les om: