Hvordan kjøpe iPad fra Norge

Hvordan kjøpe iPad fra Norge

Vi viser deg hvordan du kan få tak i en iPad uten å måtte dra til USA.

Dersom du ikke finner det bryet verd å dra hele veien til, eller har venner i, USA for å få kloa i en iPad før den en gang kommer til Norge - kan vi vise deg hvordan.

Frakt-formidling

Mange har prøvd seg med sterkt varierende hell i å bestille en iPad fra den amerikanske Apple Store. Løsningen er å opprette en amerikansk adresse, siden amerikanske Apple Store ikke sender utenfor landet. Da kan man benytte en såkalt freight forwarding-tjeneste, som for eksempel Jet Carrier.

Les også: iPad allerede hacket

Problemet er at Apple kjenner til dette, og har for vane å sjekke at adressen man oppgir når man oppretter en amerikansk Apple Store-konto ikke fører til et fraktselskap. Mange nordmenn har opplevd at deres iPad-bestilling har blitt kansellert.

eBay til unnsetning

Men nå som herligheten endelig har kommet for ordinært salg over disk, så er det altså mulig å kjøpe disse fra privatpersoner. Nettauksjonsstedet eBay (som forøvrig nylig har kommet i norsk versjon) kjenner sin besøkelsestid, og har opprettet en egen iPad-avdeling på nettsiden.

Derfra er det nå mulig å kjøpe en iPad 16 GB trådløs modell fra rundt 700 dollar. Det er 200 dollar mer enn det Apple selv tar. Prisen inkluderer kanskje frakten hjem til deg med bud, men du må huske å ta høyde for norsk merverdiavgift (inklusive for frakten).

Da blir det fort til at et produkt som koster om lag 3000 norske kroner i USA selv med dagens lave dollarkurs blir til nesten det dobbelte før du har det i dine grådige små hender. Men må du, så må du. Bestiller du en til oss i samme slengen, eller?

Les også: iPad har ankommet

Ikke norsk støtte

Vær oppmerksom på at den norske iTunes App Store per i dag ikke er tilrettelagt for iPad-applikasjoner. En del programmer er universelle, det vil si at de fungerer på både iPad og iPhone. Disse finner man i den norske butikken - men ikke de som er rene iPad-programmer. Noen ganger vil man likevel kunne kjøpe disse dersom man har en iTunes direktelink fra en nettside.

Dessuten skal det sies at operativsystemet som iPad leveres med per dags dato ikke har støtte for norsk tastatur. Det er bare et tidsspørsmål før dette rettes opp, og vil senest være på plass når iPad selges offisielt i Norge. En rekke utviklere har laget iPad-applikasjoner for en rekke utenlandske språk, for å bøte på dette. Kanskje noen nordmenn gjør det også.

Les om: