Hybrid-SLI for strømsparing

Hybrid-SLI for strømsparing

Nvidias nye Hybrid SLI-teknologi kan gi kraftige reduksjoner for strømforbruket til avanserte grafikkonfigurasjoner.

Gjennom Nvidias SLI-teknolgi kan flere grafikkort med Nvidias GeForce-grafikkprosessorer settes opp til å samarbeide om behandlingen av 3d-grafikken til ett skjermbilde. Gjennom ytelsesøkningen dette gir kan man få muligheter for ytelse og visuell kvalitet som ikke er mulig med ett enkelt kort.

Selv når begge grafikkortene ikke er i bruk, og belastningen er lav på grunn av at vanlige applikasjoner benyttes, vil en slik løsning trekke en del ekstra strøm. Hvor mye varierer med hvilke type kort som benyttes. Med Nvidias nye løsning vil man kunne redusere strømforbruket, og videre kanskje også støynivået når pc-en er under lav belastning.

I dag ser man også at SLI benyttes i enkelte avanserte bærbare pc-er, for eksempel i Dell XPS M1730. Dette en bærbar pc som rettes mot spillere som ønsker å frakte maskinen med seg enklere i forbindelse med LAN-parties eller spilling hos venner.

Hybrid-SLI-løsningen kan også benyttes i kombinasjon med en brikkesettintegrert grafikkprosessor. En slik grafikkprosessor vil gjerne fungere helt greit til vanlig applikasjonsbruk og vanlig videoavspilling. Med Hybrid-SLI kan i basis de dedikerte grafikkortene deaktiveres helt for å spare strøm og redusere varmeutviklingen. Man har også funksjonalitet for at en dedikert grafikkprosessor kan jobbe i samarbeid med den brikkesettintegrerte for å gi bedre ytelse.

Spesielt i bærbare pc-er blir dette sentralt. Løsningen kan også benyttes til at man har en dedikert grafikkprosessor som kun aktiveres når det er behov for det, og at ved normal bruk er det kun den enkle strømsnåle integrerte løsningen som benyttes.

AMD/ATI har nylig presentert at lignende teknologi vil være støttet av deres kommende Puma-plattform.

Mer informasjon om Hybrid-SLI finner man her.

Les om: