IBM og ARM i prosessorsamarbeid

IBM og ARM i prosessorsamarbeid

ARM og IBM tar opp kampen med Intel om nye mobilprosessorer basert på 14-nanometers produksjonsprosess.

ARM og IBM har utvidet et eksisterende samarbeid som åpner for at ARM nå kan produsere prosessorbrikker med IBMs 14-nanometers produksjonsprosess.

Bakgrunnen er ifølge de to selskapene en økt etterspørsel etter avansert funksjonalitet på mobile enheter, som høy grafikkytelse og lang batteritid. Målet er å gi økt tetthet, ytelse og energieffektivitet i såkalte systems-on-a-chip.

- ARMs Cortex-familie har blitt den ledende plattformen for det store flertallet av smarttelefoner og andre nye mobile enheter, sier Michael Cadigan, direktør for IBM Microelectronics, i en pressemelding.

- Vi kommer til å fortsette å jobbe tett med ARM og produksjonskundene våre for å øke drivkraften til ARM-teknologien gjennom å levere avanserte, energieffektiv halvlederteknologi til en rekke nye kommunikasjons- og dataenheter, sier han.

IBMs produksjonsprosess er fra før samkjørt med Samsung og Globalfoundries produksjonteknologi, og konkurrerer med Intels prosessorer.

ARM har samarbeidet med selskapet siden 2008 om å utvikle 32- og 28-nanometersnoder. Samtidig har selskapet har foretatt flere forbedringer i sine prosessorkjerner, noe som blant annet har resultert i en ARM Cortex A9-brikke basert på IBMs 32-nanometers High-K Metal Gate technology.

Selskapene har ennå ikke kunngjort når nye brikker basert på 14-nanometerssamarbeidet vil være i gang.

Les om: