IBM frykter Apple-konkurranse

IBM frykter Apple-konkurranse

IBM har saksøkt en av sine egne ansatte etter at vedkommende meldte overgang til Apple.

En av lederne for IBMs utvikling av mikroprosessorteknologi, Mark Papermaster, har takket ja til et tilbud fra Apple om å bli en av de nærmeste medarbeiderne til Apple-sjef Steve Jobs.

Nå har IBM tatt ut søksmål mot Papermaster for å hindre ham i å begynne hos Apple.

Forretnings-hemmeligheter

IBM mistenker Apple for å ha tilbudt Papermaster stillingen for å fravriste IBM forretningshemmeligheter knyttet til IBMs prosessor-teknologi og server-produkter, melder Cnet News.

IBM-medarbeideren blir omtalt som en guru på bladserver-teknologi og på design av mikroprosessorer.

Det gjør at hans kunnskaper potensielt kan bli meget nyttige i forbindelse med videreutviklingen av Apple-produkter som Xserve-serverløsninger og nye brikker for Apples håndholdte produkter.

Det var som kjent IBM som produserte mesteparten av PowerPC-prosessorene som Apple benyttet i sine Mac-er før overgangen til Intel-prosessorer i 2005. I søksmålet mot Marc Papermaster betegner IBM ham som selskapets toppekspert innen Powerpc-arkitektur og -teknologi.

Dessuten påpeker IBM i søksmålet at Papermaster i sin siste stilling hos IBM hadde ansvaret for selskapets bladserver-divisjon.

Jobbe sammen med Jobs

Apple har nå altså inngått avtale med Mark Papermaster om at han skal tiltre i en nyopprettet stilling hos Apple i begynnelsen av november og arbeide tett sammen med Steve Jobs.

Søksmålet er tatt ut i en rettsinstans i delstaten New York. IBM har sendt ut en uttalelse der det heter at dersom Papermaster tiltrer stillingen hos Apple, bryter han en avtale om ikke å arbeide for en av IBMs konkurrenter dersom han skulle slutte hos IBM.

- Dette vil vi følge opp sterk gjennom rettsvesenet, sier IBM.

Apple har tilsynelatende ligget lavt i terrenget når det gjelder satsingen på servere i senere år, men dette kan bli en viktig produktkategori dersom Apple nå bestemmer seg for å satse sterkere på bedriftsmarkedet, påpeker observatører.

Server-teknologien vil også være viktig hvis Apple ønsker å satse på den nye trenden med nettverksbaserte applikasjoner, for eksempel gjennom sin Mobileme-tjenesten, heter det.

Les om: