IBM lanserer giga-stormaskin

IBM lanserer giga-stormaskin

Zenterprise skal være den kraftigste stormaskinen noensinne.

Sammen med Zenterprise lanserer IBM en ny systemarkitektur som skal gjøre at Power 7 og x86-maskiner sammen med stormaskiner sammen kan dele arbeidsoppgaver kan dele ressurser og administreres som ett virtuelt system.

Det er lansert en Zenterprise stormaskin, maskinvaren Zenterprise Bladecenter Extension og programvaren Zenterprise Unified Resource Manager. Ifølge en pressemelding har IBM investert 1,5 milliarder dollar i utviklingen.

- Det nye IBM Zenterprise System representerer de største endringene vi har sett på denne type plattform på 20 år, og er blant de mest omfattende i IBMs 50-årige stormaskin-historie. Det representerer en ny fase i datasenteradministrasjon, og viser vei mot fremtidens datasentre, sier Bjørn Nordby, direktør for IBM Systems and Technology Group i Norge.

Zenterprise er det kraftigste og mest skalerbare IBM-systemet noensinne, 40 til 60 prosent raskere enn forgjengeren, System z10, men skal ikke kreve mer energi. Over 100 000 virtualiserte servere kan administreres på en fullt konfigurert Zenterprise System-klynge.

Komponenter