IBM vil kvitte seg med egne prosessorer

IBM vil kvitte seg med egne prosessorer

Etter at Intel-serverne gikk til Lenovo, vurderer IBM nå å kvitte seg med halvlederproduksjonen.

Ifølge en kilde nær prosessen, har IBM tatt kontakt med Goldman Sachs for å røyke ut eventuelle interessenter i kjøp av halvledervirksomheten ut av IBM. Dette melder Wall Street Journal.

Selskapet vurderer både et helsalg av det hele , men skal også være interessert i å skille ut virksomheten og dele eierskapet med aktuelle investorer.

Ut med produksjonen

Halvledervirksomheten er ansett å være den mest teknologitunge enheten som er igjen i IBM, med svært avansert grunnlag blant annet for tunge analysemaskiner som Watson-systemene. De er også kjernen for de tyngste serverne og stormaskinene IBM leverer.

Det er selve produksjonen av prosessorer og brikker som IBM vil kvitte seg med. Selve utviklingen og designen av halvleder skal fortsatt være inne i folden i selskapet.

Dette innebærer den teknologien som kalles Power-arkitektur med tilhørende brikker og prosessorer for egne og andre produsenter av servere og nettverksenheter. I høst lisensierte også denne avdelingen Cortex-teknologi fra ARM Holding for bruk i nettverks og kommunikasjonsutstyr.

I fjerde kvartal falt inntekten av salg til tredjeparter av Power-teknologi med 33 prosent sammenlignet med samme periode året før.

Heftig slanking

Denne nyheten lekker et par uker etter at det ble klart at serverfamilien med industristandard-servere med Intel-prosessorer ble solgt til kinesiske Lenovo.

I forrige uke kom det også fram at IBM har vært på jakt etter kjøpere til den delen av virksomheten som utvikler programvaredefinerte nettverk (SDN – Software Defined Networks). Dette var overraskende, siden programvare og tjenester har vært ansett å være de viktigste konsentrasjonene for virksomheten til IBM framover. De fleste ser på SDN og andre programvaredefinerte tjenesteområder som viktig framtidssatsinger, fordi dette er der tjenester og programvare på nye og spennende måter.

Komponenter