iCloud også på Windows

iCloud også på Windows

Selv pc-brukere kan glede seg over trådløs synkronisering

iPhone eller iPad - ja. Men Mac, nei?

Også Windows-brukere kan glede seg over integrasjon mot Apples skytjeneste iCloud. Nå er versjon 2 ute for PC.

Apples iCloud er ikke det samme som Microsoft SkyDrive eller Dropbox. Fremfor å gi deg fil-lagringsplass, gir iCloud deg trådløs synkronisering av de viktige dataene på din iPhone eller iPad. Dette er informasjon som e-post, kalendere eller kontaktinformasjon, men også en trådløs strøm av de siste bildene du har tatt med iOS-enheten.

Slik kan ledningen til mobilen eller nettbrettet kuttes som et viktig førsteskritt i retning av en etter pc-verden.

iCloud-oppstart

En iCloud-konto setter du opp enkelt direkte fra din iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 5 eller senere. Eller om du har tilgang til en nyere Mac med OS X Lion 10.7.2 eller senere, kan du velge å gjøre det derfra også.

Du kan lese mer om iCloud her .

Windows-programvaren

Selve installasjonen er enkel og rett frem, men krever en omstart. iCloud-programvaren installeres som et kontrollpanel sammen med de system-egne Windows-kontrollpanelene.

Etter installasjon logger man på med sin Apple ID, og velger hva man ønsker å synkronisere. Først må man riktignok verifisere sin konto dersom man ikke oppgraderer fra en tidligere versjon og allerede har gjort dette.

Når det gjelder synkoniseringen står valget mellom Safari-bokmerker (dessverre ikke synkronisering av faner, slik vi har på Mac), PhotoStream samt e-post, kontakter, kalendere og oppgaver mot Outlook.

Epost, kontakter og kalendere uten kabelknot

At e-post, kontakter og kalendere på iCloud bor i skyen er supert, ikke bare fordi du kan aksessere dette hvor som helst også i en nettleser og synkronisere dette med din pc, men også fordi du med et slikt oppsett kan gå over til en iPhone 5 fra en tidligere modell med iCloud-oppsett uten at du vil merke forskjell. Alle instillinger synkes over. Du merker selvfølgelig at du har fått en kul ny telefon, da.

PhotoStream

Men også private og delte fotostrømmer er en flott funksjon. Bilder tatt med kameraet på en iPhone eller iPad lastes opp til Apples gigantiske datasky, og derfra knirkefritt over til din pc i en egen mappe. iCloud-programvaren for Windows installerer også en egen snarvei i Windows Explorer slik at du kan finne dine fotostrøm-bilder på en enkel måte ved å klikke på PhotoStream-ikonet i venstre kolonne der mapper og stasjoner vises.

Fra kontrollpanelet kan du også se hvilken dataplan som er knyttet til din iCloud-konto og eventuelt velge å oppgradere til en betalingsløsning dersom du har behov for mer lagringsplass.

Du kan laste ned versjon 2 av iCloud-kontrollpanelet for Windows gratis fra Apple her . Systemkrav er Windows Vista SP2 eller Windows 7 med nettleser av typen Apple Safari 5.1.7 eller Internet Explorer 9 eller senere (for bokmerker). Microsoft Outlook 2007, 2010 eller en nyere nettleser (for e-post, kontakter og kalendere) - samt internettilgang.

Se en innføringsvideo i iCloud nedenfor.