iDisk for iPhone er her

iDisk for iPhone er her

Apple lanserer en gratis MobileMe iDisk-applikasjon for iPhone.

Allerede under årets Worldwide Developers Conference kom Apple med lovnaden om en gratis iPhone-applikasjon som portal inn i iDisk-området på MobileMe. Planen var opprinnelig at programmet skulle lanseres samtidig med lanseringen av iPhone OS 3.0, men det uteble av ukjente grunner. Men nå er programmet endelig klart.

Apples online-tjeneste MobileMe inkluderer lagringsplass på Apples servere, og alle MobileMe-abonnenter har et eget filområde kalt iDisk. Her kan man laste opp filer i et beskyttet område, og også gi andre tilgang i et offentlig område. iDisk-området vil komme opp som en nettverksstasjon i Finder dersom en MobileMe-konto er satt opp på Mac-en.

Med Apples senere MobileMe-forbedringer kan man også få tilgang via MobileMe-nettsidene. Med iDisk for iPhone kan man faktisk også gå inn på andre MobileMe-brukeres offentlige områder med noen tastetrykk.

Apple jobber forsåvidt ufortrødent med videreutviklingen av MobileMe-tjenestene. En del-tjeneste som for tiden er i beta er muligheten til å publisere iWork '09-filer og dele de med andre. Tjenesten kalles (passende nok) iWork.com og er tilgjengelig for MobileMe-abonnenter med iWork '09-pakken.

Hovedbruken er imidlertid visning av egne filer. Programmet støtter i første omgang visning av filer av typen Microsoft Office-dokumenter, iWork ’09-dokumenter, PDF-er, og videofiler. Visningen kan skje både i stående og liggende format. En meget hendig funksjon er muligheten av å kunne dele dokumenter som er for store til å sende med epost med andre over iDisk-området - mottakeren får isteden tilsendt en nedlastingslink direkte fra iDisk. Meget praktisk og båndbredde-besparende.

iDisk for iPhone fra Apple er gratis, krever iPhone OS 3.0 og kan lastes ned fra iTunes AppStore her.

Les om: