IKEA-katalogen på iPhone

IKEA-katalogen på iPhone

Verdens største publikasjon i lommen.

Med et årlig opplag på over 131 millioner eksemplarer er IKEA-katalogen verdens største gratis-publikasjon.

Katalogen har lenge vært gratis tilgjengelig i digital form på IKEAs hjemmesider, og blir nå altså også å finne på din iPhone.

Katalogen er kjært lesestoff for alle som skal flytte på hybel, pusse opp kjellerstuen eller generelt trenger rimgelig, men stilfull innredning i skandinavisk design. Og vi nordmenn er jo verdensmestere i å pusse opp - og IKEA er nok en ingrediens i denne suksess-formelen.

Digital papir-katalog

Når IKEA nå legger ut den nye katalogen for iPhone, er det med norsk språk. Og faktisk er det en blåkopi av papirutgaven, med sidetall og det hele. Selv om man kan zoome inn på sidene. er oppløsningen noe begrenset.

Les også: AutoCAD for iPhone

Spesielt iPhone 4-eiere med høyoppløselig skjerm eller iPad-brukere kunne hatt glede av flere piksler. Om ikke annet så er det en nedlasting på 60 MB som siden alltid vil være tilgjengelig.

Bedre enn papir?

I tillegg til å være en digital versjon av katalogen så har man klokelig nok gjort produktet noe mer intelligent enn papir-utgaven. På mange av produktene er det hotspot-markører som gir deg produkt-informasjon.

Her ser du pris og produktomtale, og du kan også gå ett skritt lengre i å sjekke tilgjengelighet i butikk samt legge til en huskeliste.

Den velkjente innholdsfortegnelsen er med, for lett navigering. Du kan lagre bokmerker til sider du liker. Det er en søkefunksjon for produktnavn. Og finner du noe du liker, kan du dele også det med andre via e-post.

Les også: Studentene viktig for Humac

Noe så trivielt som informasjon om de forskjellige varehusenes adresser, telefon og åpningstider er ikke tilgjengelig direkte fra app-en, men kan kalles opp via den innebygde internett-modulen. Kunne vært bedre, med andre ord. Sende adresse rett til ditt GPS-program? Kanskje i neste versjon. Men 'gratis' er det ikke noe å utsi på.

IKEA-katalogen 2011 for iPhone kan lastes ned gratis fra iTunes AppStore her. Demo-video fra en beta-versjon under.

Les om:

Komponenter