Ikea utvider virkeligheten

Ikea utvider virkeligheten

Ny app lar deg se møblene i eget hjem - før du kjøper.

Hjemmeinnredning er en norsk folkesport.

Og IKEA-varehusene er jo en reisedestinasjon i seg selv (gode kjøttboller!). Men å finne ut hvordan nye møbler passer inn hjemme før du har skrudd de sammen først - det har tidligere blitt overlatt til den kvinnelige intuisjonen. Den får nå konkurranse!

Når IKEA den 25. august lanserer en oppdaterte apper for iOS og Androidp i forbindelse med 2014-katalogen, vil den inneholde pekere til en rekke digitale versjoner av møblene. Sammen med appen kan du interaktivt se hvordan disse blir seende ut i ditt eget hjem.

Du bruker videokameraet på telefonen eller nettbrettet til å filme rommet og appen vil automatisk integrere en 3D-modell av møblementet i bildet. Beveger du på mobilen tilpasser 3D-projeksjonen seg. Teknologien kalles Augmented Reality (AR) - eller "utvidet virkelighet" på norsk.

Det magiske bindeleddet mellom dine gemakker og IKEAs digitale verden er faktisk selve katalogen. Legg denne med forsiden opp på gulvet, så vil denne fungerer som en markør som gir appen den informasjonen den trenger om posisjon og størrelse i rommet for den virtuelle modellen.

Og selv om du ikke nødvendigvis har tenkt å investere i en ny sofa så er AR-teknologien utrolig artig å teste ut - så se frem til mye gratis moro uansett. Og du skal ikke se bort ifra at noen kommer til å ymte frempå om en ny sofa likevel...

Du kan se en morsom promovideo for løsningen nedenfor.

Komponenter