Ikke 64-bit for Office 2011

Ikke 64-bit for Office 2011

Nytt grensesnitt forsinker arbeidet med Office for Mac.

Den neste versjonen av Office for Mac er ventet innen årsskiftet. Oppdateringen er svært etterlengtet og blant nyhetene er Outlook og et nytt grensesnitt bygd fra grunnen av i Cocoa (et rammeverk for å utvikle programvare i OS X).

Microsoft har også jobbet mye med økt kompatibilitet mellom Windows- og Mac-versjonene av Office, noe som har ført til en forsinkelse i ferdigstillingen av 64-bitersversjonen av Office for Mac-brukere, opplyste MacBU-teamet på Apples utviklerkonferanse WWDC i forrige uke.

- Vi har ikke fullført konverteringen av grensesnittet til Cocoa ennå. Og fordi Apples rammeverk krever dette før vi lager en 64-bitersversjon, kommer Office 2011 bare i 32-bit, forteller Jake Hoelter i Microsoft.

- 32-bit holder

Den største fordelen med 64-bitersprogrammer er at de kan håndtere mye mer minne, noe som er viktig om man jobber med store datamengder.

I et blogginnlegg skriver Microsoft at de aller fleste ikke vil legge merke til forskjellen i ytelse mellom 32- og 64-bitersversjonen av Office - også i Windows.

Den store forskjellen vil merkes av dem som jobber med store Excel-regneark med millioner av celler eller Powerpoint-presentasjoner med tusenvis av høyoppløselige bilder, ifølge Microsoft.

Komponenter