Ikke glem nøklene mer

Ikke glem nøklene mer

Bluetooth og skyen som veiviser for Elgato og Tile.

Hvor var det du la nøklene igjen?

Det lukter litt TV-Shop av fififige dingser som sender ut lydsignaler for at du skal finne igjen nøkkelknippet du har forlagt et sted.

Men dagens Bluetooth Low Energy (LE)-teknologi, som er ytterst energigjerrig, har en langt bedre sjanse for å lykkes enn plystre-detektorene fra 80-tallet. Og de har flere muligheter.

Både Elgato og Tile er små BT 4-sensorer du fester til nøklene, vesken, MacBook-en, kameravesken eller til og med legger igjen i bilen.

Koblingen mot en app på en iPhone 4S eller senere gjør at disse kan fjern-aktiveres for å sende ut lydsignaler, eller tilsvarende også benyttes til å trigge hendelser (som påminnelser) på telefonen når den kommer i nærheten av brikken via såkalt geofencing.

Elgatos smartkey er allerede i salg til 40 dollar, noe som ikke er all verdens. Merket er også veletablert, og byr dermed på en viss trygghet.

Tile er ikke klar for utsendelse før våren 2014, men vil til gjengjeld koste bare halvparten (dersom du bestiller nå). En interessant egenskap Tile-opplegget har er at brikkene kan gjøres sosiale.

Det betyr at dersom du har festet Tile til en sykkel, og denne blir stjålet, så kan brikken aktiveres over skyen slik at andre som har appen installert på sin iPhone, og som kommer i nærheten av brikken, kan varsle systemet om hvor Tile-brikken ble sett. Og du finner kanskje igjen dine tapte eiendeler. Interessant ide, men krever at så mange som mulig deltar.

Så da gjelder det bare å ikke glemme telefonen, da! Sjekk ut en promo-video for Tile nedenfor.

Les om:

Komponenter