Ikke la Microsoft få kontroll over deg

Ikke la Microsoft få kontroll over deg

Hver gang Microsoft har en oppdatering av operativsystemet ditt, får du beskjed av datamaskinen som følger opp ved å installere oppdateringen for deg. Dette er noe Microsoft har laget automatikk av. Det er ikke alltid man har tid eller plass til å gjøre alle oppdateringene som Microsoft lanserer til operativsystemet.

Den greieste måten å løse problemer på i forhold til Windows Update, er å forhindre at det skjer i det hele tatt. Hvis du stiller deg tvilende til å la operativsystemet ditt infiltreres av Windows Genuine Advantage eller andre ukjente oppdateringer, få Windows til å ikke installere noe automatisk: Gå til Start og velg Kontrollpanel. Gå til Sikkerhetssenter og under «Administrer sikkerhetsinnstillinger for:», klikk på koblingen Automatiske oppdateringer (eller Kontrollpanel > Automatiske oppdateringer i klassisk visning). Velg «Varsle meg, men ikke last ned og installer automatisk».

På denne måten kan du finne ut av hva slags oppdateringer Windows ønsker å installere på maskinen din før du installerer dem. Du forsikrer også at systemet ditt ikke starter seg selv på nytt når du ikke er der, og f.eks. hindrer automatisk sikkerhetskopiering som du er avhengig av.

Et av verktøyene som installeres automatisk av Microsoft, er Windows Genuine Advantage; et antipiratverktøy som noen ser på som ren spionprogramvare. Hvis du allerede har fått installert Windows Genuine Advantage, og den er overbevist om at Windows-utgaven din ikke er ekte, kan du heldigvis forhindre programmet i å anklage deg videre. For å få en slutt på advarslene fra WGA høyreklikker du på ikonet til Windows Genuine Advantage i systemstatusfeltet og velg Change Notification Settings > Don't Notify Me Again. Lagre innstillingene og start maskinen på nytt.

Les om: