iMac seiler opp som kasseterminal

iMac seiler opp som kasseterminal

Kasseterminalløsningen holder orden på pengene – og musikken.

Mac-forhandleren Humac satser stadig mer bedriftsmarkedet og går nå ut med en kasseterminalløsning basert på iMac.

Betaling og musikk

Løsningen kalles WeShop og gjør at man fra iMac-en både kan håndtere kundebetalingene og styre musikk, video og lysbilder som er med på å skape den rette handlestemningen i butikken.

LES OGSÅ:

Studentene viktig for Humac

Selve betalingshåndteringen tas hånd om av programmet Checkout. Ifølge Humac gjør programvaren det enkelt å holde styr på lager, fakturaer og ordrer, kreditnotaer, rapporter og kundeopplysninger. I tillegg følger det med programvare for å ta sikkerhetskopi av viktig informasjon.

For moderne butikker

WeShop-løsningen er utviklet for små og frittstående moderne butikker «som ønsker å skille seg fra konkurrentene», heter det i pressemeldingen.

LES OGSÅ:

TEST: iMac 27-tommer Core i5

Det er altså ikke bare pengene som styres gjennom løsningen. I tillegg til tradisjonelle verktøy og trådløs håndskanner, kvitteringsskriver og pengeskuff inneholder løsningen også verktøy for at man enkelt skal kunne styre lyd, bilder og video fra kasseterminalen.

Bygd rundt Mac

Beskrivelsen gjør det tydelig at løsningen er bygd rundt tradisjonelle Mac-programmer. I forbindelse med bakgrunnsmusikken i butikken kan man importere cd-samlingen til iTunes eller laste ned musikk direkte fra iTunes Store og deretter streame musikken trådløst ut til høyttalerne, ifølge pressemeldingen. Etter alt å dømme utløser dette krav om innbetaling av Tono-avgift, selv om det ikke står noe om det i pressemeldingen.

Det følger også med verktøy for å styre det visuelle i butikken i form av for eksempel visning av filmer og lysbilder, heter det.

Humac påpeker også at Apples iLife-programvare følger med. Med denne programpakken kan man som kjent redigere bilder, musikk, film, lage hjemmesider, brosjyrer, fotoalbum, dvd-er og så videre. «Alt som skal til for å lage profesjonelt materiell for å markedsføre butikken», heter det.

Les om: