iMovie - også på iPad 1

iMovie - også på iPad 1

BRUKERTIPS: Du trenger ikke iPad 2 for å redigere video.

Du trenger ikke være lei deg om du ikke har iPad 2 - du kan faktisk redigere video med iPad 1!

Da Apple lanserte iPad 2 nylig, fikk den en lenge etterlengtet forbedring - kameraer. Og for å kunne nyttegjøre seg disse fullt ut laget Apple en egen iPad-versjon av selskapets videoredigeringssvite iMovie.

Både iMovie og GarageBand fikk egne iPad-versjoner, og begge applikasjonene ble behørig demonstrert under lanseringen. Med god grunn - de er begge imponerende på hvert sin måte.

Les også: GarageBand og iMovie for iPad

iMovie for iPad 2 har selvfølgelig stor glede av den nye tokjernede A5-prosessoren som driver iPad 2, med grafikkjerne som er ni ganger raskere enn forgjengeren. For ikke å glemme de innebygde kameraene.

Men Apple lagde disse appene spesielt for iPad 2 (og iPhone 4 og fjerdegenerasjons iPod touch). Om du prøver å laste ned iMovie for iPad til en iPad 1, vil det ikke fungere. Men om du har en førstegenerasjons iPad, er det faktisk mulig å installere iMovie, om du er villig til å forsere noen hindere.

En liten detalj som vi like godt kan få ut av verden først som sist - kameraene. En iPad 2 har et innebygget kamera for å ta opp video, noe en iPad 1 selvfølgelig ikke har. Men du kan fint bruke video som er skutt på en iPhone eller iPod touch, noe som sikkert er langt mer hensiktsmessig. Disse må importeres via Apple Camera Connection Kit.

Les også: iPad 2 - her er sjekklisten

Enkelte andre videokameraer vil også kunne virke, men dette må testes individuelt, blant annet mot både oppløsning, antall bilder i sekundet og kodek. Vær også oppmerksom på at selv om det altså er mulig å kjøre iMovie på en iPad 1, er ikke opplevelsen optimal med tanke på hastighet. Men når det er sagt - la oss komme igang.

Slik gjør du

Første hinder som må overkommes er nedlastingen. Du kan ikke laste ned rett til en iPad 1 - maskinvaresjekken vil forhindre dette. Løsningen er å laste appen ned til iTunes på en Mac eller Windows-pc.

Deretter vil du trenge et stykke (gratis) programvare fra Apple kalt iPhone Configuration Utility, som finnes i versjoner for både Mac og WIndows. Lastes ned her .

Koble til din iPad og vent til synkroniseringen mot iTunes er avsluttet. Start iPhone Configuration Utility og velg Application i venstre fane. Klikk Add i toppen av vinduet og naviger til den nylig nedlastede iMovie-appen. På en Mac ligger denne filen i mappen "Musikk/iTunes/Mobile Applications".

Deretter skal programmet installeres på iPad-en. Klikk på iPad-en i venstre kolonne og velg deretter Application-fanen. Bla i listen til du finner iMovie, og klikk deretter Install-knappen.

Les også: iPad 2: Vente, kjøpe eller selge?

Og det er det hele. Fyr opp iMovie på din iPad og rediger i vei. Alle videofiler som finnes tilgjengelig i Photo-appen, vil være tilgjengelige.

Det er en liten hake ved det hele: Neste gang du synker iPad-en mot iTunes vil du få en feilmelding om autorisering. Klikk Cancel når denne meldingen dukker opp. Dette skal ikke hindre dine andre apper i å synke.

Lykke til med neste filmprosjekt!

Du kan lese mer om iMovie for iPad hos Apple her . iMovie for iOS koster 29 kroner i iTunes App Store her. Se demovideo nedenfor.

Via WIRED.

Komponenter