Imponerende iPad-hologrammer

Imponerende iPad-hologrammer

Med et kamera med lang lukkertid og stop-motion-teknikk blir iPad virkelig magisk.

Under mottoet “Making Future Magic” har det kreative kommunikasjonsbyrået Dentsu London i samarbeid med designstudioet Berg laget en forbløffende animasjonsfilm der en iPad blir brukt som kombinert lysbord og pensel.

Apple elsker å kalle sine produkter for magiske, og i dette tilfellet kan det vel sies å være sant. Som del av et prosjekt for å utforske digitale medier har denne animasjonsfilmen kommet til.

Les også: AutoCAD for Mac

Prinsippet er det samme som Picasso brukte for sine lysmalerier - lange eksponeringer og bruken av lyskilder som erstatning for penselen.

Og i dette tilfellet er det skjermen på en iPad som brukes til å spille av en serie med bilder som tilsammen danner snitt av bokstaver. Litt som et CT-scan du får på sykehuset når man ser etter indre vevsskader som vanligsvis ikke vises på røntgen.

Les også: Installasjonskunst med iPhone

Bildene som spilles av på iPad-en er generert i et 3D-program, og når iPad-skjermen beveges i rommet og dette registreres av et kamera med lang eksponeringstid, da oppstår denne animasjonseffekten av å male med lys.

Elegant, stilig, forbløffende. Det er bare å sette igang og lage egne filmer. Høstutstilling?

Les også: Google SketchUp oppdatert

Du kan kjøpe en bok med stillbilder fra filmen samt dokumentasjon av prosessen for cirka 250 kroner her . Prisen er for paperback. Det finnes også en mer eksklusiv innbundet utgave.

Via Dentsu London.

Stillbilde-fremvisning samt video og nedenfor. Husk HD- og fullskjermmodus.

Making Future Magic: iPad light painting from Dentsu London on Vimeo.


Created with Admarket's flickrSLiDR.

Les om: