Indisk pc til 500 spenn

Indisk pc til 500 spenn

Billig-pc-bølgen raser, og nå er det indiske skoler som surfer.

India utvikler en bærbar pc til 100 dollar, eller litt over 500 kroner. Pc-en skal bli solgt til høyere utdanningsinstitusjoner, ifølge det indiske utdanningsdepartementet.

Forskning på lavkost-pc-er foregår nå i stor stil ved instituttene for teknologi i Bangalore og i Chennai, sier utdanningsminster D. Purandeswari til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste på en konferanse i Delhi.

- Dette vil styrke den høyere utdanningen i landet, sier Purandeswari.

Han sa derimot ingenting om spesifikasjonene til den billige bærbare pc-en, ei heller om det er snakk om noen statlig subsidiering.

Brasil har et tilsvarende prosjekt på gang med sin egen billig-pc.

LES OGSÅ: Lager egen billig-pc

Den indiske regjeringen planlegger å bruke informasjons- og kommunikasjonsteknologi til å styrke sine programmer for utdanning over store avstander, ved å legge programmene ut på internet.

Indias internetdekning er svært lav. Ladet har 4,4 millioner bredbåndskunder, blant en befolkning på over 1 milliard mennesker.

Flere internasjonale selskaper som Microsoft og Intel, samt organisasjoner har jobbet med teknologi for utdanning.

India ble ikke med på One Laptop Per Child-programmet (OLPC), fordi Utdanningsdepartementet i landet mente det var "pedagogisk suspekt" å gi en bærbar til hvert barn, noe som kunne hindre den kreative veksten hos barnet, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

LES OGSÅ: Tyfon truer Eee

Komponenter