Ingen ende på Ipod-suksess

Ingen ende på Ipod-suksess

En økning på 24 prosent i Ipod-salg ga Apple nok en gang et strålende resultat.

I de første tre månedene solgte Apple rundt 10 millioner Ipod-er. Det er en økning på 24 prosent.

Selskapet leverte en vekst på 88 prosent i resultat og 21 prosent i omsetning siden andre kvartal 2006. resultatet fikk et ekstra løft på grunn av lavere kostnader på komponenter, som flashminne, skriver Wall Street Journal.

LES OGSÅ: Gir Steve Jobs skylda for aksjejuks

Apple avsluttet andre kvartal 2007 med 770 millioner dollar på bunnlinjen, nesten en dobling i forhold til fjorårets 410 millioner dollar. Omsetningen vokste i samme perioden fra 4,36 milliarder dollar til 5,26 milliarder dollar.

Omsetningen var ned 26 prosent i forhold til første kvartal, en vanlig noe som skyldes den sterke oppgangen i julesesongen. I juletiden solgte Apple 21 millioner ipoder, omtrent det dobbelte i forhold til nå.

Iphone neste

I perioden januar til mars 2007 fraktet Apple 10,5 millioner Ipod-er til butikkene, i tillegg til 1,5 millioner Mac-er.

Apple musikktjeneste Itunes viser en stadig oppgang. Omsetningen på Itunes kom på 653 millioner dollar, 35 prosent mer enn samme periode i fjor, og tre prosent oppgang i forhold til julekvartalet.

- Mac-ene øker markedsandel, og viste en vekst på 36 prosent. Det er rundt tre ganger større enn vanlig i denne delen av markedet, sa Steve Jobs ved presentasjonen av tallene.

Selv om Ipod-suksessen er langt fra over står Apples neste satsing for å overta pinnen. I juni introduserer selskapet Iphone. Selskapet forventer en omsetning på 5,1 milliarder dollar i neste kvartal.

Les mer om resultatene i it-bransjen

Komponenter