Innrømmer mangel på iPhone 3GS

Innrømmer mangel på iPhone 3GS

Apple innrømmer at de ikke klarer å produsere nye iPhone 3GS raskt nok. Vil Norges-lanseringen bli utsatt?

iPhone gir gode penger i kassa for Apple. I går meldte selskapet at de solgte 5,2 millioner iPhones i perioden april til juni. Det er en økning på 626 prosent fra samme periode i fjor. Men husk; iPhone 3G ble ikke lansert internasjonalt før i juli 2008, så salget av denne er ikke med i regnestykket.

- Det er likevel et veldig imponerende tall i dagens økonomiske situasjon, sier Ezra Gottheil hos Technology Business Research.

iPhone 3GS, lansert 19. juni, stod for mer enn én million av telefonene solgt i løpet av forrige kvartal. Apples finansdirektør Peter Oppenheimer forteller at responsen har vært enorm. iPhone 3GS er i dag tilgjengelig i 18 av de 80 landene hvor iPhone selges.

Allerede en uke etter at 3GS ble lansert rapporterte leverandører i flere land at de begynte å gå tomt for den nye telefonen, noe Apple kan bekrefte.

- For øyeblikket klarer vi ikke å til å imøtekomme etterspørselen, men vi jobber med saken, forteller Oppenheimer.

Hvis alt går etter planen skal iPhone 3GS lanseres i Norge den 31. juli. Hverken Netcom eller Telenor har foreløpig lansert priser for 3GS eller for oppgradering fra iPhone 3G til 3GS.

Svenske Telia er allerede klare med 3GS-priser, og har også lovet å komme med et tilbud til eksisterende 3G-eiere som ønsker å oppgradere.

LES OGSÅ:

iPhone 3G eller 3G S - hvilken skal du velge?

Les om: