Integrerer ProCurve-svitsjer i HP BladeSystem

Integrerer ProCurve-svitsjer i HP BladeSystem

HP har utvidet sin egen svitsjeportefølje, noe deres bladservere nå kan nyte godt av.

De nye bladsvitsjene fra HPs egen ProCurve-avdeling er tatt frem for å redusere kostnader og øke sikkerheten i datasenteret. Nytt er en 8 Gbps Fibre Channel Virtual Connect-modul og firmware-oppgradering som skal finjustere båndbredden til applikasjonskravene. Nytt er også kabinetter og moduler for ProCurve 5400- og 8200-svitsjer.

- Nå integrerer vi ProCurve inn i våre bladsystemer, og dette betyr i de fleste tilfeller en halvering av prisen i forhold til å bruke svitsjer fra Cisco, sier Jan Fredrik Gunvaldsen, produktansvarlig for HP-servere til Nettverk & Kommunikasjon.

- Nå er ProCurve-løsningene totalt integrert maskinvaremessig i bladsystemene, forteller den nye norgessjefen for ProCurve, Jan Wigen.

Den nye bladsvitsjen ProCurve 6120XG har en listepris på 88 600 kroner og har en miniUSB-administrasjonsport, en 10GBASE-CX4 Ethernet- eller SFP+ modul, fem SFP+ moduler og to såkalte crosslinks eller to SFP+ moduler.

6120XG er klargjort for Converged Enhanced Ethernet (CEE), som innebærer at den vil støtte en oppgradering til CEE-standardene for en fremtidig integrasjon av Ethernet og Fibre Channel i fremtiden. Det er forventet at disse standardene ratifiseres i første eller andre kvartal 2010.

Med 6120G/XG ønsker HP å forenkle overgangen fra 1G Ethernet til 10G Ethernet. Denne modellen koster under halvparten i forhold til 6120XG og huser en 10G Ethernet CX4-port for forbindelse over korte distanser til datasenteret, to 10G Ethernet XFP-porter for kobber eller fiber, to 1G Ethernet SFP-porter og fire 1G Ethernet RJ45-porter.

Selskapet har også tatt frem en nedskalert versjon av sin 8212zl-svitsj som ble lansert for rundt to år siden. Den nye 8206zl er halvparten så høy og er således utstyrt med seks kabinettspor. Den har ellers den samme maskinvaren og programvarearkitekturen som finnes i 8212zl. Prislappen for 8206zl ligger på 12 599 dollar.

HP har ellers servert nye moduler for sine 8200zl- og 5400zl-svitsjer. Disse består av et 24-ports 10/100/1000 PoE+ kort, et 24-ports 10/100 PoE+ kort og en fire ports 10G SFP+ modul. Disse skal ifølge selskapet støtte nye båndbreddeintensive områder som video, samtidig som de skal redusere kostnader og strømforbruk.

Nytt er også en 1500 watts Power over Ethernet Plus (PoE+) for disse produktlinjene.

Den nye Virtual Connect 8 Gbps Fibre Channel-modulen støtter 20 porter av 8 Gbps, og er bakoverkompatibel med den 4 Gbps Fibre Channel Virtual Connect-modulen som fra tidligere tilbys av HP.

Firmware-oppgraderingen som nå er tilgjengelig for Virtual Connect gir dynamisk båndbreddejustering avhengig av applikasjonskrav. Den støtter dessuten dobbelt så mange virtuelle LAN.

Komponenter