Intel åpner applikasjonsbutikk

Intel åpner applikasjonsbutikk

Intel benyttet dag to av utviklerforumet til å lansere to nye Atom-prosessorer og selskapets ny applikasjonsbutikk.

På Intels Developer Forum (IDF) i San Francisco denne uken har brikkeprodusenten benyttet anledningen til å lansere en rekke nyheter.

På tirsdag lanserte selskapet blant annet en ny Atom-prosessor som hittil har gått under kodenavnet Groveland.

Intel Atom CE4200 er en videreutvikling av selskapets tidligere CE4100-prosessor, er basert på 45-nanometers Atom-arkitektur og støtter blant annet H.264-video. Brikken skal ifølge Doug Davis, direktør for Intels Architecture Group, være spesielt utviklet med tanke på bruk i smarte tv-er.

Mer integrerte systemer

Selskapet lanserte også Intel E600, en integrert "system-on-a-chip"-brikke som tidligere har gått under kodenavnet Tunnel Creek.

Den består av en integrert Intel Atom-prosessor, Intel GMA 600-grafikk, minnekontroller og støtte for DDR2, samt Intels Hyper-Threading-teknologi og maskinvarestøtte for virtualisering.

E600 er blant annet tiltenkt bruk i såkalte integrerte eller "embedded"-systemer, der den skal gi økt integrasjon og fleksibilitet for eksempelvis informasjonstavler, løsninger for internettelefoni og bilstereoanlegg.

- Klokt trekk

Dan Olds, analytiker ved Gabriel Consulting Group, mener Intels beslutning om å øke innsatsen i markedet for småenheter og integrerte løsninger er et klokt trekk.

- Dette er et veldig viktig marked for Intel. Selv om prisene per brikke er lave, er volumet umåtelig stort, sier Olds til amerikanske Computerworld.

- Hvis Intel drar nytte av prising og ytelsesforbedringene for å posisjonere prosessorene sine som standard i settop-bokser, vil salget bli massivt. De ønsker ikke å overlate markedet til ARM og andre produsenter, og de satser alt på Atom-prosessorene for å selge inn sin prosessordesign, sier han.

Åpner applikasjonsbutikk

Intel benyttet også anledningen til å åpne applikasjonsbutikken Appup Center. Tjenesten er rettet mot konsumentmarkedet og tilbyr applikasjoner for underholdning, produktivitet, nettverking og spill både gratis og mot betaling.

Applikasjonene skal være optimalisert for bruk i minibærbare pc-er når det gjelder skjermstørrelse og mobilitet.

Tjenesten kom i beta tidligere i år, men er nå er åpen for nedlastinger.