Intel-brikkesett får SLI-støtte

Intel-brikkesett får SLI-støtte

Nvidia gir mulighet for SLI på Intel X58-baserte hovedkort.

Nvidia vil nå gi hovedkortprodusentene mulighet til å implementere SLI-støtte på kommende hovedkort med Intel X58-brikkesettet, som er beregnet for Intels kommende i7-prosessorer. For at kortene skal støtte SLI må de imidlertid gjennom en sertifisering hos Nvidia. Nvidia gjør dette for å forsikre kompatiblitet. Samtidig er dette en prosess hovedkortprodusentene må betale godt for.

Inntil nylig har planen fra hovedkortprodusentene vært å bruke en ekstra brikke fra Nvidia på X58-hovedkort for å gi SLI-støtte. Denne brikken har imidlertid vært kostbar og utviklet mye varme. En slik løsning har vi tidligere sett på Intels Skulltrail-plattform.

Det er ikke sikkert at alle produsentene vil ha SLI-støtte for sine X58-hovedkort. Dette kan være avhengig av hvor mye de må betale til Nvidia for å gi denne støtten. Alle hovedkortene vil imidlertid støtte ATIs Crossfire-teknologi for å kjøre flere Radeon-grafikkort i samarbeid. ATI, som eies av AMD, krever ikke lisenspenger for å implementere deres teknologi på hovedkort med Intel-brikkesett.

LES OGSÅ: Velg riktig hovedkort

Les om: