Intel dropper Centrino

Intel dropper Centrino

Forenkler porteføljen med Intel Core i3, i5 og i7 og dropper Centrino for å lette markedsforvirringen.

I forkant av den kommende produktlinjen med nye Core-prosessorer har Intel annonsert at de kutter en rekke varemerker fra porteføljen.

Målet er å forenkle det selskapet selv kaller et forvirrende utvalg forskjellige Core-prosessorer, som Core 2 Duo, Core 2 Quad og så videre. På sikt vil disse forsvinne og erstattes av merker som dekker ulike nivåer – Intel Core i3, Intel Core i5 og Intel Core i7.

Selskapet vil beholde varemerkene Celeron, Pentium og Atom. Men som del av den nye strategien fases Centrino ut som prosessor for pc-er, skriver selskapets kommunikasjonsdirektør Bill Calder i bloggen Technology@Intel.

- Med dette fokuset på Intel Core vil Centrino fases ut fra pc-markedet fra neste år. Centrino har imidlertid stor verdi som en trådløs teknologi, og derfor vil vi overføre navnet til våre wifi- og wimax-produkter fra 2010, skriver han.

Calder understreker at det er viktig å merke seg at det ikke bare er snakk om nye navn, men at de ulike variasjonene over Intel Core viser til ulike funksjoner og fordeler.

For eksempel vil kommende prosessorer som Lynnfield til stasjonære maskiner være merket med Intel Core, men leveres som enten Intel Core i5 eller Intel Core i7 avhengig av funksjonalitet og bruksområder. Clarksfield til mobile maskiner vil ha Intel Core i7-navnet.

De nye Arrandale-prosessorene, som er basert på 32-nanometer-teknologi og er ment for mobil bruk, vil til å begynne med leveres som Core i3, men vil etterhvert også omfatte Core i5 og Core i7. Clarkdale, også disse basert på 32-nanometerteknologi men rettet mot stasjonære maskiner, vil leveres under Intel Core i3- og Intel Core i5-merkene.

Calder innrømmer at overgangen vil ta tid.

- Vi erkjenner at det vil være flere varemerker, inkludert de gamle, i markedet i en overgangsperiode neste år, skriver han.