Intel-feil kan forsinke nye Mac-er

Intel-feil kan forsinke nye Mac-er

Vårens nye Mac-er kan komme senere enn planlagt.

Problemer med brikkesettet til Intels nye Sandy Bridge-prosessorarkitektur kan forsinke lanseringen av nye Mac-er.

Intel meldte mandag at produksjonen av brikkesettet som leveres med de nye prosessorene er stanset på grunn av en alvorlig feil i diskkontrolleren.

Selskapet skal allerede ha løst feilen, men regner ikke med å komme opp i full produksjonstakt av de oppdaterte brikkesettene før i april. Dette betyr at kan gå enda lengre tid til vi får se de nye modellene av Intels Core i-prosessorer i Apples datamaskiner.

- For MacBook Pro kan det innebære en forsinkelse på to eller tre uker, sier Martin Reynolds, visepresident i Gartner, til amerikanske Computerworld.

Apple går sjelden ut med lanseringsplaner, men lanseringssyklusen på MacBook og MacBook Pro ligger på rundt 200 dager, ifølge MacRumors kjøpeguide. Forrige oppdatering av Pro-maskinene var i april 2010, nesten 300 dager siden.

I forrige uke hevdet nettstedet MacRumors at nye modeller av MacBook Pro var rett rundt hjørnet, og det var ventet at de nye maskinene ville komme med Intels nye prosessorer. Sandy Bridge-prosessorene sies å gi mellom 50 og 100 prosent bedre ytelse enn sine forgjengere.

Les om: