Intel frir til Google

Intel frir til Google

Ny allianse med Google skal sette fart på Intels engasjement for smarttelefoner fremover.

Intel og Google kunngjorde i dag et samarbeid som skal fokusere på fremtidige versjoner av mobiloperativsystemet Android for Intels energibesparende Atom-prosessorer. Kommende Android-versjoner skal dermed få støtte for Intels teknologi i tillegg til flere andre arkitekturer.

Intel-baserte smarttelefoner

Samarbeidet er inngått for å raskt få ut Intel-baserte smarttelefoner på Android-plattform. Intel kommer til å dra nytte av Androids åpne kildekode og tilby sine kunder tekniske løsninger som inspirerer til videre innovasjon og en bedre brukeropplevelse som fullt utnytter Intels teknologi.

Samarbeidet åpner også opp for mobilprodusenter og operatører som kan dra nytte av ytelsen og den lavenergi-kapasiteten i Intels arkitektur for ytterligere drive bruk av Android-plattformen.

Dagens lansering bygger videre på de to selskapenes forrige felles initiativ til Intel-arkitektur tilgjengelig for Goggles produkter. Felles initiativ omfatter Chrome OS, Google TV og Android Software Developer Kit (SDK) og Native Development Kit (NDK).

Ny plattform

Intel avslørte også at selskapets ingeniører arbeider med en ny type energiplattform for Ultrabooks. Det var Intel-sjef Paul Otellini som offentliggjorde dette i forbindelse med sin åpningstale Intel Developer Conference i San Francisco.

- Kundenes behov for cloud-baserte dataløsninger skaper betydelige muligheter for oss og resten av bransjen. Vi samarbeider med våre partnere for å levere en mer mobil, sikker og sømløs databehandlingsløsning. Jeg ser virkelig frem til de løsningene som vil være tilgjengelig på flere plattformer i fremtiden, og dette er bare begynnelsen.

Otellini sier han tror det nye partnerskapet med Google vil generere nye funksjoner som bidrar til økt innovasjon og design, i tillegg til nye alternativer for industrien.

- Jeg er begeistret av mulighetene for dette samarbeidet. Våre kunder vil være i stand til å utvikle spennende nye produkter og erfaringer som utnytter det kombinerte potensialet i Intel-arkitektur og Android-plattformen, sier Intel-sjefen i en presseuttalelse.