Intel gir seg i monopol-saken

Intel gir seg i monopol-saken

Får ikke lengre gi rabatter til pc-produsenter om de utelukker AMD.

- Dette var en ekstremt viktig sak, og vi var dypt bekymret over Intels oppførsel, sier Jon Leibowitz, styreleder i U.S. Federal Trade Commission (FTC), til vårt nyhetsbyrå.

Det amerikanske konkurransetilsynet tok ut tiltale mot Intel i desember i fjor, da de mente at brikkemakeren misbrukte sin posisjon i markedet, og skapte en monopolsituasjon. Konkurrenter som AMD har over lenger tid hevdet dette.

Nå har de to partene inngått et forlik. Intel får ikke lenger gi selskaper fordeler om du kun bruker deres brikker. Det opprettes også et fond på 10 millioner dollar som skal hjelpe utviklere med å kompilere kode som går raskere på andres prosessorer, ettersom FTC mener Intel har hindret effektiv bruk av andres maskinvare.

Større handlingsrom

- Vi inngår dette forliket fordi det hjelper kundene, sier Leibowitz.

Intel får heller ikke lov til å på noen måte "straffe" selskaper for å bruke andres brikker.

De må også gå gjennom avtalene med selskaper som AMD og Nvidia, slik at de får større muligheter til å inngå samarbeid med konkurrenter.

Vag uttalelse

Nå skal forliket ligge ute i offentligheten i 30 dager, før det eventuelt blir endelig etter å ha tatt i mot innspill.

Men Intel innrømmer ingenting.

- Forliket gir oss et rammeverk som lar oss fortsette å konkurrere og gi våre kunder de beste produktene til den beste prisen, begynner Intel i sin uttalelse.

- Og dette lar oss avslutte kostnaden og distraksjonen FTC-saken har gitt oss.

Les om:

Komponenter