- Intel har brutt monopolloven

- Intel har brutt monopolloven

EU mener at Intel muligens har brukt sin markedsposisjon ulovelig i konkurransen med AMD.

Europakommisjonen har beskyldt prosessorprodusenten Intel for å ha misbrukt markedsposisjonen sin til å ekskludere konkurrenten AMD på det europeiske prosessormarkedet. Dette er i strid med EUs lovverk.

Kommisjonen sendte torsdag et brev til Intel med sitt syn på saken. Intel har ti uker på å svare EU.

Ifølge Eu har Intel brudd antitrustlovene på tre måter. Intel skal ha tilbud rabatt til pc-produsenter som velger Intel eksklusivt. Intel skal ha gitt betaling til noen pc-produsenter for å utsette eller kansellere produkter med AMD-prosessorer. Og Intel skal ha solgt prosessorer under kostnadspris i anbudsrunder mot AMD for serverproduksjon.

Etter at Intel har svart kan selskapet be om en høring. Hvis Eu da fortsatt mener Intel har brudd loven i forhold til markedsposisjonen sin, kan Kommisjonen pålegge Intel bøter for å tvinge selskapet til å endre strategien sin, forklarte Kommisjonen i dag i en melding.

Intel, AMD eller EU-kommisjonen var ikke tilgjenglig for kommentar, skriver IDGs nyhetstjeneste. AMD har allerede åpnet en rekke rettssaker mot Intel, både i Europa og i resten av verden.

Les om:

Komponenter