Intel inn i grafikkmarkedet

Intel inn i grafikkmarkedet

Grafikkgigantene Nvidia og AMD får hard konkurranse når Intel lanserer sine nye prosessorer med opptil 48 kjerner.

I lengere tid har Nvidia og AMD vært kongen på haugen når det gjelder å levere kraftige grafikkløsninger til pc-folket. Men nå får de konkurranse fra selveste Intel, melder Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste. Under Sigraph-konferansen i Los Angeles neste uke kommer Intel til å gi oss mange saftige detaljene om sine nye Larrabee-prosessorer; selskapets satsning på grafikkmarkedet.

Prosessorene skal lanseres i løpet av 2009 eller 2010, og kraften skal komme fra teknologi som gjør det mulig å kjøre svært mange kjerner samtidig. Akkurat hvor mange er usikkert, men Intel har vist fram at de kan ha så mange som 48 kjerner. Selskapet har samtidig sagt at det nøyaktige antall kjerner vil forbli en hemmelighet, også etter Sigraph-konferansen.

- Intels mål med Larrabee er å levere en fullverdig grafikkløsning med en x86-basert prosessor, sier Larry Seiler i Intel.

Ikke GPU

Men brikkene skal ikke bare være for grafikkbruk, og det er ikke snakk om GPU-er (graphics processing unit) slik vi kjenner dem fra Nvidia og AMD. Også folk som trenger mye kraft for avanserte utregninger, som for eksempel olje- og gassindustrien, skal ha nytte av de nye kraftpakkene.

Så gjenstår det å se om det lykkes Intel i å få programvare på markedet som faktisk støtter de nye prosessorene, noe Intel innrømmer kan bli en utfordring.

Les om:

Komponenter