Intel kjøper seg inn i telefonbransjen

Intel kjøper seg inn i telefonbransjen

Punger ut 8,8 milliarder kroner for Infineon Technologies' trådløsavdeling.

1,4 milliarder dollar utgjør 8,8 milliarder kroner etter dagens kurs. Og dette er prisen Intel gir for trådløsavdelingen til Infineon Technologies, som skal kunne gi Intel kjappere vekst i smarttelfonmarkedet, et marked der Intel i liten grad er til stede.

De fleste smarttelefoner i dag bruker brikker laget av konkurrenten Arm.

Får gigantkunder

Intel har holdt et øye med smarttelefonmarkedet der brikkeleveransene nå har forbigått prosessorleveransene til pc-er. Tidligere i år ga de ut en lavstrøms Atom-brikke til samarttelefoner og nettbrett, og neste år forventes det at de gir ut Atom-brikker til smarttelefoner som er enda mer strømgjerrige. De fleste Atom-brikkene ender imidlertid i minibærbare, og Intel inntil nå slitt med å kuppe kunder til Atom i smarttelefoner.

Men oppkjøpet av Infineon vil gi Intel noen av verdens største smarttelefonprodusenter som kunder. Blant ant lager det oppkjøpte selskapet 3G-brikker og basisbånd-prosessorer som brukes av produkter som Iphone og Ipad fra Apple samt Samsungs Galaxy S.

Kjøpte nylig McAfee

Infineons trådløsavdeling står for 30 prosent av Infineons totalomsetning på 1,17 milliarder dollar forrige finansår – 7,3 milliarder norske kroner. Tredje regnskapskvartal i år hadde omsetningen vokst 38 prosent sammenlignet med året før. Det har også gått rykter om at Samsung og Broadcom har snust på oppkjøp av selskapet.

Men Intel stikker altså av med selskapet, som opprinnelig tok form da Siemens spaltet ut sin halvleder-divisjon i 1999. Nylig har også Intel kjøpt sikkerhetsselskapet McAfee.