Intel lover Haswell til våren

Intel lover Haswell til våren

Bekrefter at pc-er med den nye mikroarkitekturen skal være på markedet allerede i mars.

Pc-er basert på Intels Ivy Bridge-arkitektur har vært i salg siden vårparten. Denne uken bekreftet Intel-sjef Paul Otellini under en finansiell telefonkonferanse at neste generasjon i rekken - kodenavn Haswell - skal debutere på markedet allerede på samme tid i 2013.

Intel har tidligere sagt at Haswell vil levere dobbelt så høy ytelse Ivy Bridge, og i noen tilfeller doble batterilevetiden på ultraportable pc-er.

Under Intel Developer Forum i september, kom det frem at det laveste strømforbruket til Haswell-prosessorer vil ligge på 10 watt, mens Ivy Bridge sitt lavest strømforbruk er 17 watt.

Les også: Alt om Intels nye mikroarkitektur

Intel har dessuten splittet fremtidige Haswell-prosessorer i to segmenter: 10-watt for ultraportable pc-er og nettbrett, mens prosessorer for mer ordinære bærbare ligge på 15-17 watt.

Sammenlignet med dagens Ivy Bridge-arkitektur vil Haswell-baserte prosessorer redusere effektforbruket til nærmere en tjuendedel når prosessoren går på tomgang. Dette er erfaringer selskapet har gjort under utviklingen av smartmobilprosessoren «Medfield» som nå kommer Haswell til gode. På mange måter flytter Intel x86-arkitekturen nærmere ARM-arkitekturen.

Et annet viktig strømbesparende tiltak som Intel introduserer er en mer fleksibel «ruting» av spenning innenfor en kjerne. Tidligere har man skrudd av kjerner som ikke har vært i bruk, med Haswell er det til og med mulig å skru av deler av en aktiv kjerne som ikke er i bruk.

Her kan du kan lese mer om Haswell

Les om: