Intel lunkne til nettbrett

Intel lunkne til nettbrett

Har gjort det stort på minibærbare, men tviler på Ipad-konseptet.

Minibærbare har gitt Intel store inntekter, men selskapets ledelse er med lunkne til tavlepc-konseptet, til tross for den voldsomme interessen for Apples Ipad. Microsoft har for eksempel forsøkt seg på tavle-pc i ti år.

- Dette er på ingen måte det første forsøkte på tavle-pc-er. Det er mer tredje epoke for slike enheter, sier Justin Rattner, direktør for Intel Labs.

Tablet med Atom

Noen selskaper har allerede vist frem tavleaktige datamaskiner med Atom-prosessor fra Intel, men selskapet selv tar ikke av.

- Det er vanskelig å spå, men vi er klare med teknologien for å støtte markedet etter hvert som det utvikler seg, sier Intels arkitektdirektør David Perlmutter på Intels Developer Forum i Bejing, ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

Han påpeker imidlertid gjerne at minibærbare fortsetter å vokse fort. Intel har inneværende kvartal planer om å komme med ny prosessor i den forbindelse, en tokjernet Atom-prosessor.

20 prosent minibærbare

En av fem bærbare som selges nå, er en minibærbar. Men Intel tror ikke nødvendigvis tavle-pc-en vil vokse like kjapt.

- Juryen er fortsatt ute, men denne runden ser det ut til å nærme seg en formfaktor som trolig har noen bein.

Ifølge Ian Yang, direktør i Intel Kina, er det for tiden flere kinesiske selskaper som jobber med tavle-pcer basert på Atom.

Les om:

Komponenter