Intel med fjernstyrt kill-switch

Intel med fjernstyrt kill-switch

Snart kan du ødelegge pc-en din via 3G om den blir stjålet.

Å bli frastjålet eller miste pc-en sin kan bli et mareritt, med all den sensitive informasjonen som kan være lagret på den.

En løsning kan være å inkludere en såkalt "kill-switch" på maskinen, som kan gjøre den ubrukelig om den skulle komme på avveie.

En slik bryter skal nå inn i nye Intel-prosessorer, melder flere, blant annet Infowars.com.

Ødelegger brikken

Det er Sandy Bridge-brikkene som trolig skal få denne funksjonen, som kalles Anti-Theft 3.0.Trolig blir disse vist frem på CES-messen i januar.

Bryteren skal kunne aktiveres via 3g, og ødelegger prosessoren.

Detaljene er ikke kjent ennå, for eksempel om det også er aktuelt å gjøre noe med harddisken på maskinen.

Skummelt

Det er slett ikke alle som jubler for en slik funksjon.

Infowars.com og flere andre spekulerer i hva som skjer om myndighetene får tilgang til funksjonen. Man kan for eksempel tenke seg at de kan ødelegge utstyret til personer som mistenkes for terrorisme.

"Kriminelle vil naturligvis forsøke å finne svakheter i håp om å åpne opp en ny angrepsvektor" føyer Telenors sikkerhetssenter til i sitt nyeste nyhetsbrev.

McAfee-trøbbel

Dødsbryteren er siste skritt i arbeidet med å smelte sammen sikkerhet og maskinvare fra Intel. Intel kjøpte nylig sikkerhetsselskapet McAfee for å få til dette.

Nå melder The Wall Street Journal at EU er skeptisk til fusjonen. Om McAfee får bedre tilgang på Intels sikkerhetsfunksjoner enn andre, kan dette skape en ubalanse i markedet, frykter EU.

Det kan snart starte en etterforskning av saken, som kan forsinke sammenslåingen, ifølge avisens anonyme kilder.

Komponenter