Intel med superbillig nettbrett

Intel med superbillig nettbrett

Intels nye Studybook skal koste under 1.200 kroner og kan kjøre både 7 og Android.

Prisen Intel skisserer for sitt nye nettbrett, Studybook, ligger på under 200 dollar (rundt 1150 kroner) og beregnet for skolebruk. Studybook har en sju tommers skjerm og bruker Intels egen Atom-prosessor.

Det er ikke Intel selv som skal produsere nettbrettet, men selskapet har designet enhetet og utviklet spesifikasjonene.

Liten og lett

Studybook kan ifølge Intel kunne kjøre både Windows 7 og Android. Lagringskapasiteten ligger mellom 32 og 128 GB mens minnet er begrenset opp mot 2GB. Enheten har USB-port, HDMI videoutgang, plass til SD-kort og kameraer på to megapixler. Vekten er 525 gram og tåler fem og en halv time med aktiv bruk.

Intel skriver i en pressemelding at Studybook kan tåle et fall fra 70 centimeter og således er "barnesikker", portene er dessuten beskyttet med deksel for å verne mot vann, støv og lort.

Satser på skoler

Intel har i flere år satset på produkter til undervisning. Det nye nettbrettet er det tredje produktet i Intels linje av rimelige enheter for utdanningsmarkedet. I 2007 annonserte Intel "Classmate netbook", som ble etterfulgt av 2010-versjonen av "Convertible Classmate" som hadde en 10,1-tommers roterende berøringsskjerm.

Les om:

Komponenter