Intel-resultatet opp 875 prosent

Intel-resultatet opp 875 prosent

Tjente 13 milliarder kroner på fjorårets tre siste måneder.

Intel har tilsynelatende trykket inn turboknappen. Med 2,3 milliarder dollar i resultat i fjerde kvartal 2009, setter selskapet punktum for et sterkt finanskvartal, drevet av kunder som åpner lommeboka for pc- og serverbrikker.

2,3 milliarder dollar tilsvarer 13 milliarder kroner i norsk valuta. Siste estimater, som kom fra analytikerei Thomson Reuters, forutså et resultat på 1,92 milliarder dollar.

Inkludert GAAP-regnskapsreglene gikk Intels resultat opp hele 875 prosent sammenlignet med de begredelige tallene for fjerde kvartal året før.

De var imidlertid svært lave grunnet en kombinasjon av finanskrise og investeringer Intel gjorde i Clearwire, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Omsetningen går også i været. 10,6 milliarder dollar er en økning på 28 prosent sammenlignet med fjerde kvartal i fjor.

- Fjerde kvartal ble en sterk slutt for et år med veldig vanskelig start. Selskapet ser forbrukeretterspørselen komme tilbake etter et bratt fall i slutten av 2008 og starten av 2009, sier selskapets finansdirektør, Stacy Smith.

Fremover

Intel forventer en svak nedgang til årets første kvartal, med en omsetning på 9,7 milliarder dollar. Selskapet har kunngjort at de kommer med 32-nanometerbrikkene Core i3, Corei5 og Core i7 for stasjonære og bærbare maskiner.

Lanseringen av hele 27 prosessorer på CES-messen i Las Vegas er den største brikkelanseringen for forbrukermarkedet siden Centrino i 2003, hevder Intel-direktør Paul Otellini som sier mange forbrukerne allerede sikler på prosessorene.

I første halvdel av 2010 vil Intel også produsere 32 nanometers brikker til servere. Dagens serverprosessorer, som den firekjernede og sekskjernede Xeon-brikken, bruker 45 nanometer.

Av annet som kommer i 2010, er også Nehalem-EX-prosessoren, også denne på 45 nanometer.

Klare for ansettelser

Otellini ser for seg at fabrikkene i 2010 vil gå for fulle mugger.

Etter fem år med sparking av ansatte, skal selskapet nå være klare for å ansette nye i år, ifølge Smith.

Komponenter