Intel senker forventningene

Intel senker forventningene

Lav etterspørsel gjør at Intel må nedjustere forventningene for sitt fjerde kvartal.

Intel opplever at etterspørselen etter deres produkter har gått mer ned enn de trodde, og selskapet jobber nå med å få ned sine varelagre. Salgsprognosene senkes med over en milliard dollar, i tillegg til til at resultatet blir betydelig lavere enn ventet i årets tre siste måneder.

Intel forventer en omsetning for inneværende kvartal (avsluttes 27. desember) på 9 milliarder dollar (pluss minus 300 millioner), en nedjustering av tidligere estimater som var på mellom 10,1 og 10,9 milliarder dollar. En ringerunde som Thomson Reuters har gjort viser at analytikere hadde forventet en omsetning på 10,3 milliarder dollar.

Samme dag gikk også analysehuset IDC ut og justerte ned sine forventninger for it-kjøp i 2009 – som et direkte resultat av finanskrisen. De forventer en global vekst i it-kjøp på 2,6 prosent i forhold til 2008. For bare kort tid siden trodde IDC på 5,9 prosent vekst.

LES OGSÅ: IDC slakter egne prognoser

Veksten i totale it-kjøp i USA, Vest-Europa og Japan vil ligge rundt kun en prosent til neste år. Vekstmarkeder som Øst-Europa, Latin-Amerika vil opplever en mye bedre vekst, men ikke tosifret som IDC først spådde.

Verst går det utover maskinvare og lagring som vil oppleve en nedgang til neste år, mens programvare og tjenester vil klare seg greit. Totalt vil it-industrien miste 300 milliarder dollar i omsetning i 2009. IDC påpeker imidlertid av nedturen ikke på langt nær vil bli så kraftig som i år 2000.

Les om:

Komponenter