Intel setter fart i nettbrett og mobil

Intel setter fart i nettbrett og mobil

Lekkasjer om yteevnen til mobilplattformen «Medfield» parkerer konkurrentene.

Det er en helt nytt brikkedesign som kommer fra Intel. Smarttelefoner og nettbrett har de siste årene vært domenet til andre brikkeleverandører, noe giganten ikke er særlig fornøyd med. Medfield innebærer at prosessor, kontroller, bufferminne og lager pakkes inn i én brikke. Det er ideelt for kompakte, mobile enheter.

Nesten tjue prosent bedre

Konkurrentene er Texas Instrument og deres OMAP og Apple A-series, Nvidia med Tegra og Qualcomm med Snapdragon-designet. Dette er brikkene som brukes i nettbrett, tavler og smarttelefoner i dag.

Det er lekkasjer fra tester med verktøyet «Caffeinemark 3», meldt fra VR-Zone, som viser lovende takter. Android yter 10.500 poeng med Medfield, der Tegra 2 når 7.500, Snapdragon MSM8260 får 8.000 poeng og Samsung Exynos (TI/ARM) får 8.500. Exynos brukes blant annet i premievinnende Samsung Galaxy I/II S.

Moden og ny

Medfield er designet med 32 nanometer-format, som er en fin og moden referansedesigntype, melder PC World i USA. Testen er gjort med et referansenettbrett som kjørte Android 4, med en 1,6 gigahertz prosessor, 1 gigabit bufferminne, trådløs nett, Bluetooth og FM-radio.

Den offisielle lanseringen er noen uker fram i tid og tidlige tester gir ikke hele bildet av en ny maskinvare for mobile enheter. Men at Intel akter å ta et seriøst stort stykke av denne kaka etter å ha kålet rundt i et par år med å ta igjen og gå forbi konkurrentene er det ingen tvil om.

Les om:

Komponenter