Intel i sjefsknipe

Intel i sjefsknipe

Paul Otelini pensjonerer seg neste måned, og ny sjef mangler.

Neste måned går Intels administrerende direktør Paul Otellini av med pensjon. Men selskapet har ingen plan for hvem som skal overta kontorstolen hans.

Dette var en av de store opplysningene som kom frem under Intels telefonkonferanse i forbindelse med fremlegging av tall fra førstekvartal.

Men direktør for investeringsrelasjoner Mark Henninger er ustressa.

- Valgprosessen går som den skal. Styret skal navngi en etterkommer innen Paul pensjoneres, sier han ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

Siste samtale

Otellini begynte i selskapet for nesten 40 år siden, har mer enn 80 tilsvarende gårsdagens telefonkonferanser under beltet.

- Som dere vet har jeg en måned igjen, og dette blir min siste samtale med dere, sier den avtroppende sjefen.

Det var i november i fjor at Otellini varslet at han ville abdisere i mai. Styret sa da at de lette både utenfor og innenfor selskapet etter en erstatter.

- Ingen krise

Det er verdt å merke seg at Intel i løpet av sin 45-årige historie kun har hatt fem ulike administrerende direktører, alle har blitt rekruttert internt. Analytiker Dan Olds fra The Gabriel Consulting Group håper de har lista klar med bare noen få alternativer igjen på dette stadiet i prosessen.

- At Intel ikke navnga Otellinis etterfølger i dag, mener jeg ikke nødvendigvis bør gjøre Intel-fans eller reten av industrien nervøse. Men tiden nærmer seg, og det er viktig for Intel å komme med en avgjørelse, sier han.

Får mye å gjøre

Det er hevet over enhver tvil at den nye sjefen får mye å sette tenna i. Intel er kanskje den største brikkeprodusenten i verden, men har likevel tung konkurranse fra ARM, sliter med at pc-salget går ned og er nødt til å bli skarpere på mobile plattformer, påpeker Computerworlds nyhetstjeneste.

Løsprat blant USA-teknologene setter minst tre Intel-navn på blokka: Programvaresjef Renee James, driftsdirektør og global fabrikkdirektør Brian Krzanich, samt finans- og strategidirektør Stacy Smith. Da Otellini la frem sine pensjonsplaner ble alle tre forfremmet til viseadministrerende direktør. Det sies også at arkitektur- og produktsjef David Perlmutter og teknologidirektør og sjef for Intel Labs Justin Rattner er to andre heite Intel-navn i sakens anledning.

Komponenter