Intel skrur opp forventningene

Intel skrur opp forventningene

Intel må punge ut til AMD, men forventer likevel et godt resultat for kommende kvartal.

Som følge av forliket med AMD der Intel har gått med på å betale AMD 1,25 milliarder dollar, eller over syv milliarder kroner, har selskapet justert sine forventninger til fjerde kvartal 2009.

Forventningene ble først annonsert i forbindelse med presentasjonen av resultatene for tredje kvartal.

Intel forventer at kostnader knyttet til forskning, utvikling og administrasjon i fjerde kvartal vil ende på 4,2 milliarder, opp fra 2,9 milliarder på grunn av utbetalingen til AMD. Skatteutgiften vil der av også bli mindre, men ut over dette vil ikke selskapets sluttresultat bli annerledes enn forventet.

Intel kunne i tredje kvartal i år vise til den beste veksten fra andre til tredje kvartal på 30 år. Salget økte med syv prosent til 9,4 milliarder dollar, og av dette satt selskapet igjen med 58 prosent etter å trukket i fra vare- og produksjonskostnader. Etter at utgifter til forskning og utvikling, skatt, administrasjon og andre kostnader var trukket i fra endte resultatet på 1,9 milliarder dollar. Selskapet forventer at andelen etter vare- og produksjonskosnader, vil øke til 62 prosent i fjerde kvartal. Dette av en forventet omsetning på 10,1 milliarder dollar.

Intel understreker imidlertid i pressemeldingen at forventningene kan komme til å endre seg avhengig av en rekke usikkerhetsmomenter.

LES OGSÅ: AMD og Intel skværer opp