Intel trapper opp kampen mot ARM

Intel trapper opp kampen mot ARM

Intel har planer om å tilby eksklusivt innhold på mobile enheter som kjører Intel-prosessor.

Intel ønsker å samarbeide tett med produsenter av mobile enheter for å utvikle unikt innhold i spill og andre produkter, ifølge Intels programvaresjef Doug Fisher.

Flere detaljer om utspillet er ventet på Intels utviklerforum, som starter på torsdag i Shenzhen i Kina, skriver PC World USA .

Eksklusivt for Intel-enheter

Eventuelle partnerskap mellom Intel og mobilprodusenter kan resultere i utvikling av komplette programvareprodukter som eksklusivt vil fungerer med Intel-brikker, ifølge Fisher.

Utspillet tolkes som et nytt forsøk fra Intel på å fravriste produsentene av ARM-prosessorer ledelsen de har i mobilmarkedet. De siste fire årene har Intel svart på utfordringen fra ARM-leiren ved å utvikle mer strømgjerrige mobilprosessorer. I tillegg har Intel vært med på å optimalisere Googles Android-operativsystem for Intel-brikker.

– Men det har ikke vært nok. Vi må by på noe mer og annerledes, sa Fisher.

Det som skal kunne skille enheter med Intel-prosessor fra enheter med ARM-prosessor vil for eksempel være bedre grafikk, der bakgrunnen i spillscener er mer detaljerte. Intel håper også å kunne tilby bedre fleroppgavekjøring med Android-enheter.

Høye mål

Intel har satt seg høye mål for mobilsatsingen sin og vil firedoble salget av prosessor i dette markedet. Målet er å utstyre 40 millioner mobilenheter med Intel-prosessorer i 2014.

Intel ha nå etablert et senter i Shenzhen der produsenter av mobile enheter kan henvende seg for å hjelp til å utvikle enheter tilpasset Intel-brikker.

I tillegg har Intel besluttet å stille opp med 100 millioner dollar fra sitt fond for risikovillig kapital for å hjelpe produsentene i gang med Intel-baserte prosjekter på dette feltet.

Les om: