Intel vil lage grafikkort

Intel vil lage grafikkort

Selskapet er allerede i dag er den største grafikkbrikkeprodusenten totalt sett, nå vil de bli enda større.

Ryktene vil ha det til at Intel planlegger å utvikle egne dedikerte grafikkort, på lik linje med AMD/ATI og Nvidia. En ny grafikkbrikke med kodenavn Larabee skal gjøre jobben, og Intel håper at denne vil kapre markedsandeler i mellomsjiktet av grafikkort i løpet av neste sommer.

LES OGSÅ: Intel blir blyfri

Intel har lenge vært markedsledende når det gjelder grafikkbrikker, takket være alle sine integrerte løsninger for hovedkort, men disse brikkene duger ikke når det virkelig gjelder. Er du ute etter å spille nye spill har du rett og slett ikke noe annet valg enn å gå for et grafikkort fra AMD/ATI eller Nvidia.

Enn så lenge er Intels planer relativt difuse, men Intel ventes å komme med mer håndfast informasjon nærmere vinteren. Planen er å slippe en serie dedikerte grafikkort i løpet av sommeren 2008. Målet er å konkurrere i 2 000 til 3 000 kroners segmentet.

Mange grafikkortprodusenter regner med at konkurransen vil hardne ytterligere til om Intel realiserer planene sine, og forventer kraftig motstand og aggressiv markedsføring fra de to etablerte grafikkprodusentene AMD/ATI og Nvidia.

Intels kommentar til det hele så langt er at grafikkortmarkedet er et område de vurderer å satse på en gang i fremtiden. Det er bare å håpe at selskapet kan komme opp med et bedre produkt en fiaskobrikken i740 som ble lansert på slutten av 90-tallet, den ble med sin elendige ytelse mest sett på som en dårlig vits.

LES OGSÅ: Høyere krav for å bruke Vista-logoen