Intelligent varmestyring ser deg

Intelligent varmestyring ser deg

Skrur på ovnen når du er på vei hjem.

Vi ønsker vel alle å spare strøm? Spesielt i Norge er det mye å hente på oppvarming.

Eldre bygninger som ikke er like energieffektive som dagens nybygg, som sakte beveger seg mot passivhusnivå, vil kunne ha stor nytte av mer intelligent varmestyring. Som for eksempel dagsenkning når huset beboere er ute.

Termostat på boks

Tado er et system for hjemmeautomasjon som styrer varmesentralen automatisk, lærer huset ditt å kjenne, ser når du kommer hjem samt kan tilpasse seg været.

Tado i seg selv er en liten termostatboks uten knapper - enheten styres via en app. Tado er spesielt beregnet for det europeiske markedet.

Tado bruker såkalt geolokasjon i din iPhone til å se når du er på vei hjem, og skrur dermed på varmen igjen for å nå komfortnivå til du er hjemme.

Men Tado kan også utnytte kunnskap om været til å påvirke varmen. Takket være værmeldingen kan oppvarmingsbehovet planlegges fremover i tid. Men også det aktuelle været og solinnstrålingen kan registreres.

Og siden en app kontrollerer enheten kan du også sjekke status fra der du befinner deg. Pen app, forresten.

Du kan lese mer om Tado her.

Tado koster 99 euro og krever et årlig abonnement. Foreløpig er Tado kun tilgjengelig i Tyskland, men siden planen er det europeiske markedet, satser vi på tilgjengelighet også her - forhåpentligvis om ikke altfor lenge.

Sjekk ut en liten promosnutt nedenfor. Lanseringsdato var 14. november.

Les om: