Iomega med ny Mac-disk

Iomega med ny Mac-disk

Design spesielt tilpasset iMac og Thunderbolt Display.

Oppdatert for FireWire og USB-hub 05.08.11.

Iomega har lansert en helt ny ekstern harddisk for skrivebordet tilpasset Mac. Både designen og også den avfasede formen frir til iMac og Thunderbolt Display-eiere.

Toppen på diskinnfatningen er sort og blank, men rammen rundt kabinettet er stylet med en børstet aluminiums-look som skal matche Apples egen design. I tillegg er altså fotavtrykket ikke rektangulært, men trapesoid, det vil si innsnevret bakover for i formen å passe til foten til en iMac eller et Apple Thunderbolt Display.

Iomega frir til Apple-brukere på andre måter også: Designen er generelt rent i linjene - kun fire status-LED-lys er synlige i front. På høyre side er det videre en høy-effekts 2.1A USB-port for å kunne lade en iPad eller iPhone raskt og effektivt uten å spise av tilgjengelige porter i Mac-en. Alle andre tilkoblinger er skjult på baksiden, inkludert strømtilkoblingen.

Ikke Thunderbolt

Disken har en innebygget usb-hub med totalt tre usb-kontakter; en for å koble til Mac-en, en som kan brukes til å lade en iOS-enhet, og en for en skriver eller annen ekstern lagringsstasjon. Man kunne håpet på en Thunderbolt-port, men den gang ei.

I tillegg er det ikke mindre enn to FireWire 800-porter på baksiden - FireWire800-kabel og adapterkabel for overgang til FireWire 400 medfølger. Det er en interessant løsning for et lite disk-array dersom man har samlet opp et par drev over tid og kan koble disse i lenke opp mot Mac'en. Hastigheter som kan oppnås er 480 Mbits/s med USB 2.0 kontroller og opp mot 800 Mbits med FireWire 800 kontroller. Bruken av den innebygde USB-hub'en forutsetter tilkobling til Mac'en over USB-interfacet.

Ferdig Mac-formatert

Diskene kommer ferdig formatert i HFS+ tilpasset Mac og kan tilkobles direkte uten først å måtte formateres eller tilpasses ytterligere. Pc-brukere kan selvfølgelig reformatere diskene. Diskene har en hastighet på 7200 o/min, og kommer i varianter på 2 og 3 terabyte.

Kabinettet er cirka 20 x 15 x 4,5 cm i fysiske dimensjoner og veier omlag to kilo.

Prisen for 2TB-modellen er 1800 kroner, mens 3TB-varianten koster 2700 kroner. I første omgang er kun 2TB-modellen tilgjengelig for kjøp - lanseringstidspunkt for 3TB-typen er i skrivende stund ikke kjent.

Du kan lese mer om - samt kjøpe direkte - Iomega Mac Companion Hard Drive her . Ifølge Iomega vil harddiskene kun være å få kjøpt hos forhandlere av Apple-produkter og i Apples egen nettbutikk. Senere denne måneden blir de også tilgjengelige hos andre forhandlere og nettbutikker.

PS: Og så ser det ut som om det er en Kensington sikkerhetsport på siden inntil usb-kontakten, også.

Via Iomega.

Les om: