Ion-pc med tokjerneprosessor

Ion-pc med tokjerneprosessor

Multicom har kommet med en liten pc basert på Nvidias Ion-plattform i deres Mini 100-serie.

Tidligere har vi testet Multicoms Mini 130 som var basert på en Intel Atom 330-prosessor med to kjerner på 1,6 GHz. Det er den samme prosessoren som benyttes i nye Mini 120, men en sentral endring er gjort når det gjelder pc-ens grafikkmuligheter.

Gjennom å benytte hovedkort med Nvidias Ion-plattform har man nemlig støtte for akselerasjon av flere HD-videoformater, inkludert Blu-ray, så lenge man benytter den rette programvaren. I tillegg har den lille pc-en fått HDMI-port. Intels løsninger for Atom-prosessoren er basert på eldre brikkesett og gir ikke produsentene muligheten for å implementere HDMI eller DVI. Ion tilbyr også en grafikkprosessor som har DirectX 10-støtte. Man vil her ha muligheter for å spille, men det blir da gjerne snakk om litt eldre spill med reduserte kvalitetsinnstillinger.

Multicom Mini 120 vil koste fra cirka 3 000 kroner inkl. mva. Til den prisen leveres maskinen med 1 gigabyte minne, 80 gigabyte harddisk og dvd-brenner. Maskinen kan også leveres med 2 gigabyte minne, opptil 500 gigabyte harddisk, wlan og Blu-ray-leser. I grunnmodellen leveres pc-en uten operativsystem, men kan ellers leveres med forskjellige versjoner av Windows XP eller Vista etter ønske.

Sett opp i mot andre Ion-baserte maskiner blir det interessant å se om Multicom kan konkurrere prismessig. Sammenligner man med modellene fra Acer og Packard Bell med Ion kan de være rimeligere, men de har til gjengjeld ikke tokjerneversjonen av Atom og ikke intern optisk enhet. For den type bruk denne typen maskiner kan være tiltenkt er det ikke sikkert at tokjerneprosessor har så mye for seg for de fleste.

Mer informasjon: www.multicom.no

Les om: